Här hittar du information kring fiskeresor både i och utanför Sverige.

För fiskearrangemang inom Sverige se även fiskeguideservice och turbåtar. Boende och fiskecamper finner du under boende.


Presentation av arrangörer för fiskeresor

AB Fiskflyg, flygservice för fiskare, vandrare och jägare norra Lappland och Norrbotten

Allaround Tours/Carlshams resebyrå, arrangemang bl.a jakt- och fiskeresor. Bl.a flugfiskeresor till foderna Tweed, Dee och Spey i Skottland

Destination Lapland Pike, erbjuder boenden i norra Sverige med fokus på gäddfiske. Är stationerade i Västerbotten, Västernorrland samt Jämtland.

Fishyourdream.com, fiskeresor till egna fiskecamper på Gotland, Ammarnäs och Tjuonajokk.

Fiskeresor.nu/Gonefishing arrangerar fiskeresor, kurser, guidar samt har hand om företagsevent.

Heli AB, fiskeresor i Arjeplogs fjällvärld.

Helinord AB, ett helikopterbolag med baser i Örnsköldsvik, Särna, Gäddede och Kittelfjäll.

Johan Broman Tackle & Event AB erbjuder fiskeresor till olika destinationer i Sverige och världen, t.e.x Gotland, Lappland och tropiska Tobago mm.

Lindahl Fiske & Natur erbjuder fiskeresor till Gotland och Älvdalen.

Nordic Footprints, fiskevandring i Fulufjället, Dalarna. Vildmarksfiske i Rogenområdet. Laxfiske i Nausta, Norge. Fjällfiske i Lappland.

Widmarks Vildmarksfiske, resor till Saltströmmen, Senja och Lavangen i Norge. Även fiskeresor till Åland och Gällivare


Helinord AB

Helinord AB

Helinord är ett helikopterbolag med baser i Örnsköldsvik, Särna, Gäddede och Kittelfjäll.

Vi flyger t ex:
Taxiflygningar som fiskflyg, jakt och sightseeing
Fotoflyg
Lyftjobb
Inspektion
Brandbekämpning
Heliski

I norra Jämtland på gränsen till Norge finner ni vår fjällnära helikopterbas i Gäddede. Här är en fin utgångspunkt till en av Skandinaviens vackraste och vildaste naturer utmärkt för fiske, jakt och vandring.

Populära resmål:
Stekenjokk
Borgafjäll
Fiskåfjället
Stora Blåsjön
Munsfjället

Ni väljer själv om ni vill ta en dagstur eller stanna några dagar eller ta en kortare sightseeing. Möjligheterna med helikopter är många!

Är ni intresserade av boende? Vi samarbetar med flera stugor på fjället. Kontakta oss för mer info.

Det går att läsa mer på vår hemsida.

Kontaktinfo:
Helinord AB
Stenberg 6041
891 96 Arnäsvall

Tel.nr: 066-037 51 87 (Arnäsvall, Örnsköldsvik) eller 070-548 68 86 (Gäddede)
E-post: gaddede@helikopter.comhttp://helisweden.com/


AB Fiskflyg

Fiskflyg är ett helikopterföretag i tredje generationen som varit verksamt i fjällvärlden sedan 1942.

Vi har vår huvudbas i Porjus mitt emellan Gällivare och Jokkmokk men sommartid flyttar vi hela flottan upp till Stora Sjöfallet, Ritsem och Kvikkjokk – mitt i världsarvet Laponia. Vi flyger ut fiskare, vandrare och jägare som på ett smidigt sätt vill nå längre ut i fjällvärlden. Några av fiskvattnen ni kan bli utflugna till är Kaitum, Tjirtjam, Teusa, Ritsem, Vidjajaure, Kåbdajaure, Skuokejaure, Kalpejaure, Kvikkjokk med Luoppal/Silesjaure, Skielta, Lillseletströmmarna, Sarta och Tarraätno.

Givetvis så flyger vi inte bara till dessa vatten, utan ni kan även välja ert eget drömfiskevattenmål.

I vårt närområde finns erkänt bra fiske efter storvuxen harr, röding och öring, se närmare information och få tips på vår hemsida.

Under högsäsong flyger vi även efter en fast turlista från Kvikkjokk och Ritsem till Staloluokta med chans till mellanlandning i Kutjaure och längs Tarraätno.

Kontaktinfo:
Hemsida: http://www.fiskflyg.se

Strömgatan 43
982 60 Porjus

Tel.nr: 0973-400 32
E-post: booking@fiskflyg.se


Destination Lapland Pike

Har du drömt om gäddfiske i Lappland?

Vi är stolta att erbjuda conceptet ”Destination Lapland Pike”. Vi har flera olika gäddfiskecampers i norra Sverige av högsta klass. Från bara 35 mil norr om Arlanda flygplats ända upp till Gäddträsk vid Lycksele.

Nice pike caught at our camp

Gädda/Abborre
Gäddorna och abborrarna i Lappland är inte bara vackra utan också stridbara fiskar som erbjuder ett fantastisk fiske.

All våra camper är kända för att erbjuda bästa tänkbara fiske efter både gädda och abborre. Många har också bra fiske på harr och öring.

Boende
Du kan säkert hitta flera olika siter som erbjuder fritidsboende. Men vi är fokuserade på bästa boendet och servicen för just fiskare.

Våra boenden ligger alltid nära vattnet och erbjuder all tänkbar service. Ägarna är erfarna fiskecampsvärdar och hjälper dig gärna med allt som krävs för att ge dig en lyckad fiske och boende upplevelse.

Camo in Gäddträsk

Båtar/Motorer
All våra camper förstår hur viktigt det är med kvaliten på fiskebåtarna. Vi har båtar i aluminium, glasfiber och även uppblåsbara båtar. Alla är anpassade för minst 2 personer/båt. Motorerna är oftast 4-taktsmotorer. Vissa av våra camper erbjuder även de mer och mer populära fiskekajakerna.

Våra camper finns i Lappland (Lycksele), Ångermanland (Lesjön och Rossön), Jämtland (Hällesjö och Stugun)

Mer info kan du hitta på sajten: http://www.salmolapland.se

Kontaktinfo:
Salmo Lapland C/O Greger Jonsson
Södra Majorsgatan 12 B
903 36 Umeå

Tel.nr: 070-6259730
E-post: greger@salmolapland.se


Fiskeresor.nu / Gonefishing

Fiskeresor.nu / Gonefishing

GONEFISHING är en fiskeeventbyrå som ägs av Jonas Runnberg och Mattias Helde som i egen regi och tillsammans med samarbetspartners arrangerar fiskeresor, kurser, guidar samt har hand om företagsevent.

Vi arrangerar fiskeresor till Island, Skottland, Norge och Sverige. Vi erbjuder fiske i bla. river Dee, Gaula, Orkla, Mörrumsån, Emån. Vi erbjuder fiske på öring, havsöring, lax och röding.

Fiskeresor.nu / Gonefishing, laxfiske

Vi har även ett digert fiskeguideutbud. Våra guider finns över hela Sverige och även i Norge, de erbjuder ett varierat utbud av olika fiske på flera olika fiskearter. Allt från angelfiske på gädda, laxfiske i Norge och Sverige, havsfiske på västkusten till havsöringfiske i Stockholms Skärgård. Läs mer på vår hemsida.

Vill du lära dig om flugfiske har vi ett utbud av flugfiskeutbildningar där något säkert passar dig, vi utbildar många tjejer och killar varje år. Lax och öringfiske, kustöringfiske, rena kastkurser är något av vad vi har att erbjuda.

I vårt utbud finns kompletta fiskepaket, med boende, måltider, resa, fiskekort, allt ingår.

Vi har även event för företag, fiske passar alla, perfekt aktivitet vid kickoff-träffar, teambuilding och liknande.

Besök gärna vår blogg: fiskebloggen.com där ni kan läsa om vårt fiske.

Besök vår hemsida för med detaljerad info om vårt utbud.
http://www.fiskeresor.nu
http://fishmorrum.com/

Kontaktinfo:
GONEFISHING
Friggagatan 19
416 64 Göteborg

Tel.nr: 070-792 82 22 eller 070-671 22 86
E-post: info@fiskeresor.nu


Allaround Tours

Att fiska i Skottlands underbara natur är för många en dröm i livet. Att flugfiska i klassiska River Tweed, River Spey eller River Dee är en fantastisk upplevelse. I mars och april kommer de stigande laxarna och dessa superblanka laxar är något av det finaste man kan fånga på flugspö.

Att flugfiska i klassiska River Dee i Skottland i Mars och April när de riktigt tidigt stigande laxarna som kallas springers och dessa superblanka laxar kommer är helt unikt.

Spey är tillsammans med Dee en av de bästa och vackraste älvarna i Skottland. River Spey är traditionellt känd för sin vårlax utmanande och krävande i snabbt rinnande vatten.

Laxfiske från River Tweed

River Tweed Borders. Under hela säsongen fångas många fantastiska fiskar här. Den absoluta högsäsong är mellan 15 september till mitten av november.

River Tweed har också utmärkt havsöringsfiske i juli augusti september och oktober med liten konkurrens från laxfiskare i juli och augusti. Också bra öringfiske maj juni juli augusti och början av september.

Man måste även passa på att besöka några whiskydestilleri, samt spendera en kväll i Edinburgh innan man åker hem.

Varmt välkommen att kontakta oss på Allaround Tours i Karlshamn, vi servar både företag och privatresenärer. Vi jobbar också mycket med att erbjuda världen det unika vi har i Sverige och letar ständigt efter seriösa samarbetspartners som kan erbjuda en bra produkt tillsammans med oss.

Kontaktinfo:
Allaround Tours / Carlshams resebyrå AB
Hemsida: http://www.allaround.se

Drottning gatan 50
SE-374 36 Karlshamn

Kontaktperson: Lars Sällström
Tel: 0454-142 35 eller mobil: 0709-149394
E-post: info@allaround.se


Nordic Footprints

Fiskevandring på Fulufjället 6-9 juli 2017 Följ med oss upp på fjället under en 4 dagars fisketur där vi bor i tält och fiskar harr och öring. Vi bor vid fiskevattnet där er guide ordnar med mat och visar er de bäta fiskeplatserna. Har vi tur… Detta paket är även märkt med Naturens Bästa!

Vildmarksfiske i Rogenområdet 4-7 augusti 2017 Detta är fiskeäventyret för dig som vill uppleva fantastiska dagar i unik och orörd natur i södra Jämtland. Under ett par dagar flugfiskar vi öring, röding och harr i kristallklara vatten. Området vi fiskar i är en pärla i Sveriges sydliga fjällvärld. Vidderna är milslånga och oddsen att möta på grov fisk är stora. Har vi riktig tur skymtar vi även några av de få myskoxar som finns i området!

Fjällfiske i Lappland Resan för den erfarna flugfiskaren som önskar sig en rolig utmaning. Flera dagar med otroligt fiske. Vattnet är kristallklart och vi har ett ”sight fishing”. D.v.s vi ser fiskarna tydligt och väljer ut en av dem och gör ett försök. Det finns både öring och röding i den smala jokken. Guiden visar er vart ni hittar dem.

Flytringsfiske i Lappland Följ med på en spännande resa där vi bor intill vattnet och fiskar öring och röding från land och med flytringar. Lägret slås vid ett utlopp, men det finns även möjlighet att vandra uppåt och fiska i strömmandevatten och de sel och sjöar som ligger längre bort.

Mer information om vårt utbud finns på: www.nordicfootprints.com

Kontaktinfo:
Nordic Footprints
Husvallgölen
790 90 Särna

Tel.nr: 0280-84085 / 0703-749074
E-post: info@nordicfootprints.com


Widmarks Vildmarksfiske

Välkommen till Widmarks Vildmarksfiske

Företaget startade i Älvkarleby startades 2002 av Peter Widmark, som fiskat sedan barnsben och kan det mesta om fiske. Företaget arrangerar fiskeresor och säljer redskap.

Våra fiskeresor går till Saltströmmen, Senja och Lavangen i Norge.

Läs om våra planerade resor under 2019 på vår hemsida

Välkommen till Widmarks Vildmarksfiske, Torskfiske Norge

Även resor till Åland samt vinterfiske i Gällivare. Vi anordnar också fiskeresor efter egna önskemål. Vid resorna handleder jag alla deltagare ända från flygplatsen i Sverige till destinationen i Norge, jag guidar personligen allt fiske och följer även med på hemresan.

I priset ingår, Tur och retur med bil inklusive båt och boende. I priset ingår även all tilltänklig utrustning för fiske. Mat ( Frukost och Middag ) ingår i priset. OBS! Tillkommande kostnad är för sådan utrustning vilken förloras eller skadas vid fiske.

Välkommen till Widmarks Vildmarksfiske, havsfiske Norge

Mat anordnas efter överenskommelse.

Peter har utbildning i Hjärt- och lungräddning, nautisk kompetens, skeppar examen, VHF, Skeppare 8 och högfart-utbildning.

Innehar f-skattsedel och ansvarsförsäkring

Vi erbjuder även guidat fiske i genuin fiskemiljö. Vi fiskar i fantastisk miljö bla. Marmafjärden, Älvkarleby, Dalälven, Storsjön, Östhammars skärgård och Gävlebukten, eller efter kundens önskemål. Vi erbjuder även ismete efter gädda, gös och lake.

Kontaktinfo:
Widmarks Vildmarksfiske
Hemsida: http://www.widmarksvildmarksfiske.com/

Marmagävlevägen 13
814 95 Älvkarleby

Kontaktperson: Peter Widmark
Tel.nr: 070-306 85 13
E-post: info@widmarksvildmarksfiske.com


Heli AB

Heli AB erbjuder flygtjänst (helikopter) i fjällområdet kring Arjeplog, mitten av Lappland. De ordnar även kompletta fisketurpaket, men samt kan också anpassade turer efter dina behov. Som kund kan du välja att avgå antingen från basen i Arjeplog (Tjärnberg) eller från den internationella flygplatsen Arlanda som ligger utanför Stockholm.

Läs mer om deras fantastiska tjänster på deras hemsida: http://www.heli.se

Kontaktinfo:
Heli AB
Hamnplan
930 90 Arjeplog
Sweden

Tel.nr: 0961-61240
Fax: 0961-10596
E-post: kontakt@heli.sehttp://www.heli.se