Fiskeguider i Dalarna

<- Tillbaka till landskapen

Bengts Gård
Bl.a kompletta fiskepaket med fiskeguide, båt, boende, fiskekort, Bysjöns FVO, Dalälven.

Fiskeguide i Venjan
förbättra dina odds avsevärd för ett lyckat fiske i och runt om Venjan, Dalarna.

Flyfishing in Sweden
Flugfiskeguidning i Lungsjöån och Borrsjön.

Nordic Footprints
Sportfiskeguidning vid Sälen och Särna, bl.a i Fuluälven, Fulufjället, fiskecamp m.m.

Säfsen Resort
Fiskeguidning inom Säfsnäs FVF

Älvdalens Fiskecenter
Flugfiske- och kastinstruktörer. Vi guidar hela året i Älvdalens mer än 400 vattendrag.


Bengts Gård

Närliggande fiskevatten: Dalälven, Tyttbo forsfiske, By FVO, Bysjön

Bo på lantgård under semestern i södra Dalarna. Vi erbjuder rum med frukost eller självhushåll.

Karin Bengtsgård

Stugan är på 100m2 och ligger intill Bysjön och har sjöutsikt från alla rum. Det finns fyra rum med totalt 2+2+2+1 bäddar och en extra bädd kan ordnas. TV, diskmaskin, kyl/frys, tvättmaskin, torktumlare, kakelugn och en öppen spis.

Vi erbjuder även kompletta fiskepaket innehållande boende, båt, mat, fiskeguide och fiskekort.

Bysjöns FVO erbjuder ett varierat fiske. Gäddfisket är bäst på vår och senhöst. Abborrfisket är bäst på sommaren. Gösen hör sensommar och den tidiga hösten till. Vi ser gärna att våra kunder tillämpar catch and release.

4 moderna båtar med motorer finns att hyra och vi säljer fiskekort. Vi kan traila båt till några av sjöarna du önskar fiska i.

Förutom fisket finns goda möjligheter till, fågelskådning, svampplockning, bad, promenader, cykelturer, skidspår i den rika floran och älvlandskapets vackra miljöer.

Adress:
Södra Fullsta 112
774 99 By Kyrkby

Tel.nr: 0226 70134
Mobil: 070 2826231
E-post:
karin@bengtsgard.com
Skype: bengtsgard112
www.bengtsgard.com/

Se även länk till extern info om verksamheten


Fiskeguide i Venjan

Har du aldrig fiskat eller har du svårt att få napp?

Andreas hjälper dig som fiskar eller aldrig fiskat med kastteknik, knyta bra knutar och att välja rätt bete.

Beroende på vilket paket du väljer så kommer att befinna oss vid dom vackra tjärnarna runt om Venjan eller i min fiskebåt på Venjansjön.

Att turista i Venjan är en upplevelse utöver det vanliga för dig som söker det lugna och genuina. Här finns hisnande vildmarker, spännande, omväxlande och artrika fiskevatten, böljande kanotleder, historiska vandringsleder och medeltida fäbodmarker. Venjan är kanske det unika smultronstället du har letat efter.

Exempel på Fishing Buddy´s fiskepaket:

  • Nybörjarkurs 3 timmar
  • Hel och halvdagar 4/8 timmar
  • Familjeäventyr – 5 timmar
  • Företagsevent

Beroende på vilket paket du väljer ingår lunch, kaffe och lättare tilltugg. Lån av utrustning av beten, spön, flytvästar ingår i priset.

Boka på http://fishingbuddydalarna.bokadirekt.se

Facebook: @fishingbuddydalarna
Instagram: @fishingbuddydalarna

Kontakt: 0790- 52 86 60 guide@andreaskratz.se

* Fiskekort ingår Ej i priset


Fly Fishing in Sweden

Vi erbjuder flugfiske i Lungsjöån och Borrsjöån. Harrfiskekurser, regnbågsfiske och öringsfiske

Lungsjöåns magiska öringfiske i Bjursås, en underbar 8 km lång privat åsträcka med max 7 fiskare per dag.

Lungsjöån har alla slags fiskeförhållanden från snabbt till lugnflytande vatten. Många fina platser där ”tittfiske” erbjuds på fin öring. Sjösandsländan enorma kläckningar i början utav juni är ett skådespel och fisket är utav världsklass. Fisket sker med catch-and-release regler.

Borrsjöån är en 6 km lång privat flugfiskesträcka. Ett flugfiske i världsklass får upplevas och här utvecklas du med ditt flugspö! Ett härligt fiske får upplevas i vackra poolsystem, myrsträckor och i fiskrika sel där fisken stortrivs. Stora chanser varje dag för ett makalöst torrflugefiske! Borrsjöån har ett väldigt starkt bestånd av gamla vackra förvildade regnbågar som har växt till sig under åren!

E-post: jonashagborg@hotmail.com
http://www.flyfisher.nu


Nordic Footprints

Nordic Footprints AB

Upplev norra Dalarna
Välkommen till Nordic Footprints!

Lär dig flugfiska, följ med på en flugfiskeresa, boka vår fiskecamp eller varför inte pröva på skogsfågeljakt?

Grundstenen i alla våra upplevelser är personlig service, små grupper, trevligt boende, god mat och självklart en bra upplevelse ute i naturen!

Flugfiskekurs
Vill du lära dig den ädla konsten att flugfiska? Eller du kanske redan har flugfiskat ett tag men vill förbättra din teknik? Genom att gå en flugfiskekurs lär du dig snabbt grunderna i kastteknik och får de grundläggande kunskaperna kring utrustning, knutar, flugval och mycket mer. För dig som redan har flugfiskat ett tag kan du snabbt och enkelt förbättra din teknik och lära dig mer om flugfiskets utmaningar. Våra kurser vänder sig till både nybörjare och erfarna.

Fiskecamp i Norra Dalarna
Älskar du att fiska? Vill du bo 30 meter ifrån Fuluälven? Vill du ha tillång till både strömmande vatten för flugfiske och insjöar för spännande gädd- och abborrfiske? Men samtidigt vill du bo i 4-bäddstuga och ha tillgång till en vedeldad bastu varje kväll?

Fiskevandring på Fulufjället
Följ med oss upp på fjället under en 4 dagars fisketur där vi bor i tält och fiskar harr och öring. Vi bor vid fiskevattnet där er guide ordnar med mat och visar er de bäta fiskeplatserna. Har vi tur… Detta paket är även märkt med Naturens Bästa!

Vildmarksfiske på högfjället

Välkommen till Sveriges sydligaste högfjällsområde! Detta är fiskeäventyret för dig som vill uppleva fantastiska dagar i unik och orörd natur. Landskapet är riktigt högfjäll; kargt, milsvid utsikt och lätt att vandra på.

Vi fiskar främst öring och har chans på röding om de är aktiva.

Fjällfiske i Lappland
Resan för den erfarna flugfiskaren som önskar sig en rolig utmaning. Flera dagar med otroligt fiske. Vattnet är kristallklart och vi har ett ”sight fishing”. D.v.s vi ser fiskarna tydligt och väljer ut en av dem och gör ett försök. Det finns både öring och röding i den smala jokken. Guiden visar er vart ni hittar dem. Säsong: 1 juni – 20 augusti.

Isfiske
Vi kan arrangera halvdags eller längre isfiske turer. Beroende på era önskemål så kan vi använda oss utav skoter, hundar eller skidor.

Mer information finns på: www.nordicfootprints.se

Nordic Footprints AB
Husvallgölen
790 90 Särna
Tel: 0703-749074
E-post: info@nordicfootprints.com


Älvdalens Fiskecenter

Oss hittar på Älvdalens Camping, vilken är tydligt skyltad från Rv 70 i centrum av Älvdalen. I en röd stuga med vita knutar finns vi med Österdalälven, som är vår stolthet, rinnande endast 100 meter från dörren. Under högsäsong öppet 7 dagar i veckan och hos oss hittar du vad du behöver för att lyckas med ditt fiske i Älvdalen med omnejd.

I vår butik har vi valt att fokusera på främst flugfiske, men vi har naturligtvis även utrustning för metet eller spinnfisket. I butiken hittar du flugor, spön, rullar, linor, kläder, vadare mm. Även uthyrning av spön, rullar, flytringar och båtar.

Förmedling av boende, flugfiskeguidningar och kurser i flugfiske.

Inget område i Sverige har samma förutsättningar som vi. T.ex så berättigar vårt fiskekort dig till att fiska på en yta om ca 250 kvadratkilometer med ca 400 sjöar och tjärnar, av vilka ca. 150 hyser öring, röding eller harr. Dessutom finns ca 22 mil strömmande vatten i området. I Österdalälven, vår stolthet, kan du uppleva ett fantastiskt flugfiske efter främst harr men även öring. Du är alltid välkommen att prova fiskelyckan i Älvdalen.

För mer info:
Älvdalens Fiskecenter
Ribbholmsvägen 26
S-796 31 Älvdalen

Tfn.nr: 0251-123 44
Hemsida: www.alvdalenfiske.se
E-post: info@alvdalenfiske.se