Boende i Uppland

<- Tillbaka till landskapen

Boende erbjuds i:

Furusund
Fyrväpplingen
Grinda
Knutby
Älvkarleby
Vaxholm
Värmdö


FURUSUND


Furusund Värdshus

Furusund Värdshus

Närliggande fiskevatten: Stockholms skärgård

I Stockholms norra skärgård finner du Furusund Värdshus med tillhörande konferensanläggning, gästhamn samt hamnkrog. Här, precis vid sundet och farleden, kan du njuta av hänförande utsikt, personlig service och fantastisk mat & dryck. I samma byggnad som restaurangen hittar du vårt fyrstjärniga hotell där du kan sova gott med havet som närmsta granne. Vi har 16 rum på hotellet samt fyra rum i Lilla Tullhuset.

Furusund Värdshus

Vill du koppla av en stund innan middagen rekommenderar vi ett besök i vår jacuzzi och vedeldade bastu! På Furusund finner du en intressant historia och det finns många mysiga promenadstråk att upptäcka.

I maj 2017 öppnades portarna upp på nytt till Värdshuset efter en omfattande renovering . Nu är det krögarparet Malin Jönsson & David Mattsson som driver verksamheten. Tillsammans med sin personal vill de lyfta Furusund som destination! År 2017 kom de med i White Guide och ambitionsnivån på mat, dryck och service är hög.

Furusund Värdshus

Till Furusund är det enkelt att ta sig, antingen via båt, buss eller bil!

Adress:
Furusund Värdshus
Furusunds Strandväg 2
760 19 Furusund
Tel.nr: 0176-803 44
E-post:
info@furusundvardshus.se
Hemsida
Facebook
Instagram


VAXHOLM


Fredriksborg Hotel

Närliggande fiskevatten: Stockholms skärgård

Fredriksborg Hotel

Fredriksborg Hotel ligger precis intill den mäktiga Fredriksborg fästning med fantastisk utsikt över Solöfjärden och Oxdjupet med dess passerande kryssningstrafik direkt nedanför. Fästningen drivs av hotellet och kan bl.a. användas för konferens, bröllop och fest. Man har även kostnadsfri visning och guidning av fästningen för gäster, även icke övernattande.

Fredriksborg Hotel

Fredriksborgs fästning
stod klart 1735 och var då Europas starkaste fästning, bestående av det massiva Oxdjupstornet samt två stora kanontorn och strandbatteri för närstrider nere vid Oxdjupet. Mycket av den ursprungliga storheten finns kvar idag, och man kan se fästning, utsiktstorn och kanontorn och lära sig mer om Fredriksborgs intressanta historia. Fredriksborg var under lång tid avgörande för försvaret av Stockholm och Sverige. Idag är det ett statligt byggnadsminne och verksamheten sköts av Fredriksborg Hotel.

Fredriksborg Hotel

Även som icke-boende gäst kan man börja dagen med en mysig hotellfrukost, äta lunch eller äta middag i den idylliska miljön. Hotellet har uteterrass, mysigt orangeri, trädgård och natur samt även brygganläggning och kanontorn nere vid Oxdjupet. Man har även en egen gästbrygga för gäster som kommer med fritidsbåt. För event, bröllop e.dyl finns även ett stort eventtält. Fästningen, brygganläggning och orangeri kan hyras, och hela hotellet kan också ofta abonneras för grupper till låg eller ingen extra kostnad.

Fredriksborg Hotel

Själva hotellet är inhyst i en charmig och nyrenoverad 1700-talsbyggnad, och totalt finns 15 personligt inredda rum med strålande utsikt, varav en svit. Vissa rum har badkar och terrass mot Oxdjupet.

Hotellet har höga omdömen på bl.a. Booking och Tripadvisor och passar den som gillar hemtrevlig miljö, god mat och personlig service i en fridfull lugn miljö. Eftersom hotellet ligger på Värmdölandet, tar man sig enkelt dit med bil på en halvtimme från Stockholm. Sommartid går dessutom en rundtursbåt från Vaxholm som stannar till vid Fredriksborgs stora brygga, men man tar sig även enkelt med bil från Vaxholm med gratis vägfärja.

Fredriksborg Hotel

Adress:
Fredriksborg Hotel
Fredriksborgsvägen 17
139 90 Värmdö
Tel.nr: 08 541 380 50
E-post:
info@fredriksborghotel.se Hemsida
Facebooksida


Grinda Wärdshus

Grinda Wärdshus AB

Närliggande fiskevatten: Stockholms skärgård

Grinda Wärdshus

Grinda Wärdshus Hotell & Konferens erbjuder hotellboende och matservering. Sjön suger, och många av våra gäster besöker Grinda enbart för den goda matens skull. Vår restaurang serverar förstklassig mat med förstklassig service.  Välkommen till bords. Hänförande havsutsikt ingår i priset.

Grinda Vandrarhem ligger naturskönt vid havet, alldeles intill stugbyn. Här finns fina bad, vackra strövstråk, härliga ängar för sport och lek. 44 bäddar i 2- och 4-bäddsrum, ett stort kök och matsal för självhushåll, grillplats och bastu till uthyrning.

Grinda Wärdshus

Grinda Stugby har 27 olika stugor med havet nära. 2, 4, 6 bäddsstugor, alla utrustade med kylskåp/frysfack, spis/ugn. I området finns tillgång till torrdass, dricksvatten, gemensamt duschhus samt bastu.

Grinda Gästham rymmer ca 100 båtar. Våra hamnvärdar som hjälper dig. Gäster har tillgång till el, dusch/WC och sop/septitank-tömning. Trådlöst internet. Hamnkontoret erbjuder väderleksrapporter, uthyrning av kajaker och försäljning av div. båtartiklar. Vi samarbetar med lokala fiskeguider som gärna tar dig ut på fantastiskt skärgårdfiske.

Grindas Lanthandel & Cafe
Förutom allt det nödvändiga till båtlivet och stugvistelsen kan du här handla nygräddat bröd, kanelbullar, muffins, smörgåsar, sallader, frukostpaket, och enklare luncher. I Lanthandeln finns även ett litet café. Vi kan ordna med catering.

Grinda Wärdshus

Vår som höst, sommar som vinter. Välkommen!

Adress:
Grinda Wärdshus AB
Södra bryggan
Grinda
185 99 Vaxholm
Tel.nr: 08 54249491
E-post:
info@grinda.se
Hemsida
Facebooksida
Instagram


Stuga i centrala Vaxholm med utsikt över hamnen och vattnet

Närliggande fiskevatten: Stockholms skärgård

Stuga i Vaxholm

Charmig nyrenoverad stuga från 1911 mitt i stadskärnan, 100 meter från hamnen, restauranger, buss och båtkommunikation. Egen solig uteplats med sjöutsikt. Vedkamin för mysiga stunder under den kallare delen av året. En rogivande plats och perfekt utgångspunkt för att upptäcka Stockholm stad och skärgård.

2 rok, 35 kvm, kök och badrum. Tillgång till tvättmaskin och WiFi. Från 950kr/natt.

stuga i Vaxholm

Adress:
Jonas Stalder
Repslagaregatan 7
185 31 Vaxholm
Tel.nr: 070-872 15 77
E-post:
jonasstockholm123@gmail.com

stuga i Vaxholm
stuga i Vaxholm
stuga i Vaxholm

VÄRMDÖ


Elfsala Gästgård

Närliggande fiskevatten: Stockholms skärgård

Elfsala Gästgård

Elfsala Gästgård är ett större traditionellt skärgårdshus ursprungligen från 1760 som ligger endast 15 meter från sjön på en fantastisk sjötomt mitt i Stockholms skärgård och med en stor brygganläggning och bastu. Huset är en renoverad före detta 1700-tals ”roddarkrog”, ett gästgiveri, och är ett sällsynt stycke svensk skärgårdskultur.

Huset ligger i en stillsam skärgårdsmiljö där ni kan ha fantastisk avkoppling och rekreation. Gästgården är suverän för fisketurer och boende för långväga gäster med familj och vänner.

Elfsala Gästgård

Huset har 8 rum på totalt ca 170 kvm med flera stora umgängesrum, några med öppen spis, 8 bäddar i fyra dubbelrum med dusch & wc samt ett fullt modernt utrustat kök.

Inredningsstilen är inspirerad av svenskt 1700-tal och Gustaviansk-stil blandat med klassisk svensk design. Det är havsutsikt från alla rum och läget och huset är garanterat något utöver det vanliga. Huset förvärvades 2005 och har pietetsfullt helrenoverats till hög standard och iordningställts speciellt för uthyrning till semesterboende, familjeträffar eller event. Allt med en privat känsla och tillvaro i en pittoresk och kulturell miljö.

Elfsala Gästgård

Fiske
Vi arrangerar guidade fisketurer eller havsfiske med vår fiskecharter Catch & Relax eller så kan ni ta en egen fisketur med vår snurrbåt eller helt enkelt fiska från vår brygga.

Hör av dig för mer info eller besök vår hemsida för mer uppgifter.

Elfsala Gästgård

Adress:
Elfsala Gästgård
Fagerdala Brygga
Fagerdalavägen 165
139 56 Värmdö
Tel.nr: 0706-313520
E-post:
info@elfsala.se Hemsida
Facebooksida


FYRVÄPPLINGEN


Fyrväpplingens Sportfiskecamp

Närliggande fiskevatten: Fyrväpplingen Sportfiskeområde

Regnbåge från Fyrväpplinge Sportfiske

Komplett sportfiskeanläggning. 1 timme norr om Stockholm. Fiska, bo och konferera i vildmark Bennebol, även skräddarsydda konferensarrangemang. Både stugboende och campingplats.

I anslutning till sportfiskekontoret finns en camping för tält och husvagnar. Campingen är uppdelad på 6 olika klippta grönytor. 16 elplatser finns. Campingens servicehus innehåller 3 wc, 2 duschar och diskrum.

Vår stuga Rangelbol ligger skilt från campingen. Det håller modern standard. Stort kök med vedkamin. Friliggande bastuhus. Stor syrenomgärdad trädgård med utemöbler och grillar. Medtag egna sängkläder eller sovsäck.

Stuga vid Fyrväpplingen Fiskecamp

Lillstugan har 8 bäddar,uppdelade på två rum. Stort kök med vedkamin. Rinnande kallt vatten, diskmaskin, kylskåp, spishäll samt div. husgeråd. Tillgång till campingens servicehus med toaletter och duschar (60 m). Medtag egna sängkläder

Siggehusen har 4 bäddar, kylskåp o spishäll samt div.husgeråd. Tillgång till campingens servicehus (50 m) med toaletter, duschar och diskrum. Medtag egna sängkläder.

Siggehusen, stuga vid Fyrväpplingen Sportfiskecamp

Fiske i Put&Take-vatten efter regnbåge, öring och bäckröding. Men även fiske i sjöar med fint bestånd av abborre, gädda och gös.

Åk på fiskekonferens med arbetskamrater eller kunder. Låt oss tillsammans skräddarsy ett arrangemang passande just er. Bo och konferera i någon av våra stugor. Vi ordnar maten. Fiska i egen skogstjärn. Vi ordnar transporter, fiskeredskap och hjälper gärna till vid sjön med fiske och grillning av era egenhändigt fångade fiskar m.m.

Adress:
Fyrväpplingen Sportfiske AB
740 12 Knutby
Tel.nr: 0174 60042
Mobil: 070 3423425 (Vi kan tyvärr ej ta emot bokningar på mobilen)
E-post:
info@fyrvapplingen.se
http://www.fyrvapplingen.se/


ÄLVKARLEBY


Älvkarleby Fiske-camping

Närliggande fiskevatten: Dalälven, Dalälven Älvkarleby

Välkommen till Älvkarleby Fiske-camping

Älvkarleby Fiskecamping byggdes 1988 och är idag en självklar mötesplats för många sportfiskare. Från och med den 17 oktober 2020 drivs campingen av Niklas Storås, mer känd som Laxguiden.

Vi erbjuder följande boende:

151 st campingtomter
30 st tältplatser
33 st stugor

Den totala ytan är över 106 000 kvm, fördelat på olika öar precis invid Dalaälven. På området finns det två servicehus, badplats, fiskebutik, lekplats, grillplatser, restaurang, paddelbanor med mera.

Adress: Älvkarleby Fiskecamping
Campingvägen 1
814 94 Älvkarleby


Tel: 026-72 792, mobil: 076-133 33 62


E-post: info@alvkarlebycamping.se
http://www.alvkarlebycamping.com

Kontaktperson: Niklas Storås


Älvkarleby Turist & Konferens

Närliggande fiskevatten: Dalälven, Dalälven Älvkarleby

Älvkarleby Turist & Konferens, Dalälven

Välkommen till Nordupplands vackraste plats!

Du finner Älvkarleby Turist och Konferenshotell där Dalälven sista mäktiga fall möter det lugna havet, lätt att ta sig till både med tåg eller från E4. Vare sig du kommer hit för att njuta av naturen, äta gott, hyra våra festlokaler eller för konferens med arbetskamraterna har du hittat rätt om du letar efter en inspirerande miljö och ett trevligt bemötande.

Vi skänker en krona per sålt hotellrum till Akademiska sjukhusets barnfond

Älvkarleby Turist och Konferenshotell erbjuder både modernt och klassiskt, natur och komfort, kultur och underhållning – allt i en harmonisk inramning av brusande forsar och väldoftande skog.

Lax från Älvkarleby, Dalälven

Vi erbjuder bl.a skräddarsydda fiskepaket som inkluderar boende, mat och fiskekort.

Fiska i ett av Sveriges bästa lax och havsöringsvatten.

I direkt anslutning till hotellet rinner Dalälven med sitt rika bestånd av lax och havsöring. I Älvkarleby fångas det årligen många laxar och havsöringar, här håller vi också rekord på spöfångad lax i älv på 27.97 kg! Vill du testa att fiska efter de stora fiskarna, så är det till Älvkarleby du skall åka.

Sportfisket i Älvkarleby har handikappanpassade fiskeplatser, fiskekontor, toalett och parkering.

Andra närliggande fiskvatten erbjuder även varierat fiske på bl.a. abborre, gös och gädda.

Adress:
Älvkarleby Turist & Konferens
Turisthotellet
814 94 Älvkarleby
Tel.nr: 026-72620
E-post:
info@alvkarleby.nu
http://www.alvkarleby.nu/