Boende i Blekinge

<- Tillbaka till landskapen

Boende erbjuds i:


SVÄNGSTA


Hallandsboda Bed & Breakfast

Närliggande fiskevatten: Mörrums Kronolaxfiske, Mörrumsån

Hallandsboda Bed & Breakfast

Bara 100 meter från Mörrumsån. Öppet hela året. 6 stugor i lantgårdsmiljö.

Självhushåll eller Rum & frukost. Bäddsoffa, 2 sängar, köksmöbler, trinettkök, microugn, kaffebryggare och köksredskap i varje 20 kvm stor stuga. Duschar, toaletter, tvättmöjligheter, bastu, vedeldad badtunna, reception och frukostservering i servicebyggnad på gården. Lokalen kan även användas till mindre konferenser och fester. Nära till Banvallsleden.

Svängsta 6 km bort, med affär, bank, post/tobak/spelbutik, pizzeria, utomhusbad m.m. Till Mörrum, Olofström på 15-20 min. med bil. 2 mil till Karlshamn.

För mer information ring oss gärna eller besök vår hemsida.

Hemsjövägen 1093-38, Hallandsboda
376 93 Svängsta
Tel.nr: 0703068705
E-post:
info@hallandsboda.se
www.hallandsboda.se

Kontaktpersoner: Emil och Evelina


ASARUM


Långasjönäs Camping & Stugby

Fiskevatten i närheten: Mörrumsån, Långasjön, Kroksjöarna, Mieån

Stuga vid Långssjönäs

Långasjönäs Camping & Stugby ligger mitt i naturreservaten Långasjönäs med flera fina vandringsstigar. Älskar man lugn och ro, närheten till natur, sjungande fåglar och rogivande utsikt över Långasjön, då hamnar man helt rätt här hos oss.

Här finns en camping med 90 platser, varav 70 platser med el. Vår stugby har 53 stugor, allt från 9 m2 till 50 m2, från enkla övernattningsstugor till stugor med dusch & toalett. Du väljer hur du vill bo.

Mitt på område finns badplats med härlig sandstrand och Blekinges varmaste badvatten! Här finns dessutom bra fiskesjöar med regnbåge, gädda, abborre, gös, m.m vilka vi säljer fiskekort till.

Lyckad fångst

Ett av världens bästa laxfiske ligger bara runt hörnet (Mörrums Kronolaxfiske). Här hos oss finns fiskemöjligheter för alla, från rekreationsfiske till sport- och flugfiske och allt däremellan.

Hos oss kan man hyra cyklar, båtar, kajaker och kanoter, spela minigolf, och mycket mer. Närhet till Blekinges största golfbana.

Adress:
Långasjönäs Camping & Stugby
Långasjönäsvägen 49
374 91 Asarum

Tel: 0454-320691
Mobil: 0702-656811 (Bert Lock)
Mobil: 0702-758886 (Magdalena Lock)
E-post:
info@langasjonas.com

Hemsida: www.langasjonas.com/ för mer information
Facebook:
https://www.facebook.com/langasjonas/


BRÄKNE-HOBY


Garnanäs Sportfiskecamp

Fiskevatten i närheten: Blekinge Skärgård, Östre Fjorden, Järnavikafjorden, Ryssjön, Bräkneån, Ronnebyån, Pukaviksbukten, Mörrumsån.

Garnanäs Fiskecamp

Garnanäs Gård ligger ett stenkast från havet i södra Blekinges fantastiska skärgård, mellan Karlshamn och Ronneby. Vi erbjuder möjligheterna till underbara naturupplevelser och fantastiska fisketurer.

Vår specialitet är sportfiske och Garnanäs är ett fiskeparadis året runt. Här fiskar vi på gädda, havsöring, lax, torsk, abborre och sill (strömming) bland skärgårdens öar och vikar. Just gäddfisket är enligt många sportfiskare bland det bästa i Sverige.

På vår lantgård från 1870-taler erbjuder vi boende i moderna självhushållnings lägenheter och mysiga stugor med storlek från 15 kvm till 80 kvm, Samtliga boenden är välutrustade och har även egen uteplats med trädgårdsmöbler och grill. Alla våra boende (förutom ett) ligger cirka 200 m från havet där vi har egen brygga och sjösättningsramp.

Stor gädda från Garnanäs

För den fiskeintresserade som vill öka sina möjligheter att få storgäddan på kroken erbjuder vi även guidade fisketurer med guider som kan fiskevattnen runt Garnanäs.

Vi har 15 båtar med motor för uthyrning. Båtarna är kompletta med ankare, flytväst, öskar, åror och sjökort med fiskeplatser. Båtarna kan utrustas med elmotor.

Vi kan även erbjuda barnfamiljer en avkopplande upplevelse. I närheten finns vårt naturreservat, ett vackert kustlandskap med 22 ha av betade skogsmarker med ädellövskog. Här kan du vandra fritt och njuta av naturen. Runt omkring gården finns badmöjligheter, båtar att hyra, öar och djurliv att upptäcka.

Har ni önskemål om någon speciell aktivitet under er vistelse hos oss är ni välkommen att kontakta oss. Vi tillgodoser specifika önskemål om det är möjligt för oss att genomföra. Varmt välkomna!

För mer info besök vår hemsida: http://www.fishingcamp.se

Adress:
Garnanäs Fiskecamp
Garnanäs Gård, Garnanäsvägen 22
370 10 Bräkne-Hoby

Tel.nr: 0457-82 000, Mobil. 0704-333 435
E-post:
garnegard@fishingcamp.se


Svalemåla Turism – Stugor, Sol, Bad & Fiske (vid Järnavik)

Fiskevatten i närheten: Järnaviksfjärden, Bräkneån, Ronnebyån, Vierydsån, Pukaviksbukten.

Välkommen till Svalemåla Stugby – Mitt i Blekinges skärgård.

Moderna fräscha stugor för 4 eller 6 personer med alla bekvämligheter, havsutsikt över den vackra Svalemålaviken vid fiskeläget Gyön. 2 km orörd kustremsa vid Järnaviksfjärden med små sandvikar och klippstränder för sol och bad.

12st båtar finns att hyra. 8st plastbåtar med 10hk Tohatsu och 4st Linder 445 Sportsman Basic som är utrustade med 15hk Honda-motor, GPS, ekolod samt en Minn Kota elmotor med fjärrkontroll och I-Pilot monterad i fören.

Vi erbjuder även våra gäster en ”4-timmars introduktionsguidning” med en lokal guide. Guidningen görs tillsammans med 2 gäster i vår Master Pro 500 med 50-hk motor.

Bästa gäddfisket i Blekinge då det gäller stor gädda. Egen båtramp för dig med egen båt finns. Brygga nära de bästa fiskevattnen i skyddad skärgårdsmiljö. Fånga storgädda, abborre och havsöring.

2 km till Bräkneån, 20 km till Ronnebyån, 5 km till Vierydsån och 30 km till Mörrumsån.

Besök vår hemsida för mer info.

Adress:
Svalemåla
Svalemålavägen 11
372 63 Bräkne-Hoby
Mobil: 0708-180022
E-post:
info@svalemala.se
http://www.svalemala.se

Kontaktperson: Johan Kalmteg


JÄMJÖ


Sibbaboda Stuguthyrning

Fiskevatten i närheten: Blekinges ostkust, Karlskrona skärgård.

Blekinges ostkust 2 mil öster om Karlskrona. 2 och 4-6 bäddsstugor med eget wc och dusch i separat byggnad. Ligger endast 150 m från havet.

Sibbaboda stugor
Våra stugor

Mycket bra gäddfiske vår och höst, båt ingår i stughyran, eventuellt kan motor hyras.

Guidning kan ordnas under veckosluten, stugorna uthyres per vecka eller weekend. Se även www.sibbaboda.com

Adress:
Sibbaboda Stuguthyrning
Sibbaboda 1
373 00 Jämjö
Tel.nr: 0455-52334
Mobil: 0733-523344
E-post:
postmaster@sibbaboda.com
http://www.sibbaboda.com

Kontaktperson: Pär Håkansson


KARLSKRONA, DRAGSÖ


Camp Dragsö Sportfishing

Fiskevatten i närheten: Karlskrona Skärgård

Camp Dragsö Sportfishing

Camp Dragsö Sportfishing är en fiskecamp belägen i Karlskrona som specialiserat sig på gäddfiske. Vår fiskeverksamhet startade 1995 och vi växer för varje år. Till dagens datum består vår camp av 31 uthyrningsstugor av varierande klass och storlekar. Allt för att du som gäst ska känna att det finns ett alternativ som passar just dig. Givetvis finns grill tillgänglig vid varje stuga och även fritt Wifi.

Vår båtflotta består av 3 modeller och totalt finns här 20 uthyrningsbåtar. Till största del används Masterbåtar i storlekarna 500 samt 410 utrustade med moderna och miljövänliga 4-taktsmotorer som har 25-50hkr.

Givetvis är det av av största vikt att du som gäst ska trivas hos oss under din vistelse. Lika viktigt är det för oss att du som sportfiskare bedriver catch&release och därmed återutsätter all fångst. För de som vill tillåter vi att någon enstaka fisk hamnar på matbordet till kvällen.

Ibland kan det vara svårt att hitta rätt i skärgården. Därför erbjuder vi utbildade och kunniga fiskeguider med mångårig erfarenhet av skärgårdsfisket i Karlskrona med omnejd.

För de som vill prova på något annorlunda har vi även fiskekajaker tillgängliga. Ibland är kajakens diskreta framförande skillnaden mellan ett bra och ett sämre fiskepass. Ta dig fram obehindrat över sten, tång och grunda vikar utan att skrämma fisken. Har du dessutom ett någorlunda balanssinne kan du även stå upp och fiska i våra stabila Jackson Cuda kajaker. Lättare än du tror!

I receptionen finner du även ett mindre sortiment av beten som fungerar väl i vår skärgård.

Efter fisket är alternativen många. Ett avslappnande bad i vår jacuzzi och bastu? Eller varför inte ta sig in till centrum för en god bit mat och dryck? Gångavstånd enligt vissa, endast 2,8 kilometer! Kika gärna runt på vår hemsida där du kommer finna all nödvändig information om vår fiskecamp och fisket.

Välkomna till gäddriket Karlskrona!

Läs mer om vårt hela utbud på vår hemsida

Kontaktuppgifter:
Dragsövägen 14
371 37 Karlskrona
Tel.nr: 0455-15354
Fax: 0455-15277
Skype: dragso.se
E-post:
info@dragso.se
http://www.dragsosportfishing.se


LYCKEBY


Lyckåhem

Fiskevatten i närheten: Lyckebyån

Logi för alla plånböcker, 99 bäddar. Centralt beläget vid riksväg 22, Karlskrona. Angöring 6 km från centrum. Vandrarhem.

Adress:
Lyckåhem
Afvelsgärdevägen 31
371 63 Lyckeby
Tel.nr: 0455-96000
http://www.lyckohem.se


MÖRRUM


Mörrum River Lodge

Närliggande fiskevatten: Mörrums Kronolaxfiske, Mörrumsån

Mörrum River Lodge – Pool 17

Mörrum River Lodge – Pool 17

En upplevelse utöver det vanliga i Blekinge! Det klassiska rökeriet från 1890 talet vid kungsbron har renoverats till högsta internationella klass. Rummen har en vacker utsikt över pool 17, gratis wifi, parkering samt privat dusch och toalett.

Vy från vår terass

Det finns även en egen byggnad för förvaring av vadare, flugspön etc. På lodgen finns det flugbindarbord, bibliotek, pub och en restaurang på terrassen med utsikt över pool 17.

Mörrum River Lodge har några riktigt duktiga fiskeguider som du kan anlita. De har en lång erfarenhet av att fiska i Mörrumsån, och en eller ett par dagars fiske med en duktig guide förbättrar dina fångschanser väsentligt. Dessutom får du inte bara lära dig mycket om Mörrumsåns bästa fiskeplatser, utan du får även lära dig massvis med knep och strategier för lax och havsöringsfiske. Det finns många fördelar med att anlita en fiskeguide.

Ett boende och en upplevelse av högsta internationella klass! Flera olika paket finns som även inkluderar fiske, frukost och lunch. Välkomna!

Stor mörrumslax

Mörrum River Lodge
Bygatan 6
375 34 Mörrum
Tel.nr: 0454-50330
E-post:
info@morrum.se
www.morrum.se


Villa Åkroken

Närliggande fiskevatten: Mörrums Kronolaxfiske, Mörrumsån

Villa Åkroken

Villa Åkroken ligger 200 meter ifrån Mörrumsån. Här finns gratis parkering, gratis Wi-Fi och ett fullt utrustat kök.

Det ljust inredda vardagsrummet på Åkroken Villa har en sittgrupp och en platt-TV. I köket finns spis, kylskåp, frysbox och mikrovågsugn.

Du kan koppla av i trädgården, som har en möblerad uteplats och här finns också en grill att låna. Det finns dessutom ett uthus med tvättmaskin och torktumlare samt plats fiskespö och fiskeutrustning.

Huset finns på adress: Svängstavägen 12, 375 34 Mörrum

All bokning och kontakt görs genom Port Hotel i Karlshamn.


Hus i Mörrum

Närliggande fiskevatten: Mörrums Kronolaxfiske, Mörrumsån

Fiskeshopen Mörrum / Lars Terkildsen erbjuder boende med utsikt över Mörrumsån, pool 17.

Hus i Mörrum till uthyrning

Centralt beläget hus mitt emot Rökeriet, innehållande sex bäddar. Två rum på andra våningen med två bäddar i vardera, samt två extra lösa bäddar om ni är mera än 4 pers.

Badrum med Wc och dusch. Kök, allrum och ingång via inglasad veranda på baksidan, med plats för vadare, spön och annat.

Egen parkering. Uthyres enskilt.

Huset finns på adress: Bygatan 5 i Mörrum.

Tel.nr: 0708-197107 (Lars)
E-post:
igfa@yahoo.com
http://www.fiskeshopen.com/sida/Om-huset-pa-Bygatan-5


OLOFSTRÖM


Brokamåla Gård

Närliggande fiskevatten: Gatgylet, Aspegylet, Flugströmmen, Harasjömåla, Mörrumsån

En av våra fina stugor

Att vistas i skogen, lyssna på tystnaden, fiska, vandra eller plocka svamp, är en oslagbar naturupplevelse. Att vara i naturen ökar också vårt välbefinnande och stärker hälsan. För många har tystnaden och stillheten försvunnit. På Brokamåla Gård, Sveriges sydligaste vildmark finns just det som många människor saknar och behöver.

Vi kan erbjuda Er en härlig och avkopplande vistelse. Här har ni tillgång till mer än 25 sjöar, med fint boende.

Stugorna håller hög och fräsch standard. Stugorna är mellan 55 till 95 kvadratmeter och består av kök/storstuga och två/3 sovrum, toalett/dusch.

Exklusivt ädelfiske i naturlig miljö, båtar, bad, och fina strövområden. Varför inte njuta av detta under alla fyra årstiderna hos oss på Brokamåla Gård.

Varmt välkomna till en av Blekinges bästa platser!

Adress:
Nyteboda V 337
293 91 Olofström
Kontakt: Lars & Maria Sällström
Tel.nr: 0454-470 54 eller 070-914 93 94
E-post:
info@brokamala.se
http://www.brokamala.se/

Se vår Youtube-presentation

Halens Camping & Fritidsområde

Närliggande fiskevatten: Halen, Kronofiske Harasjömåla, Kronofiske Mörrumsån, Holjeån, Ivösjön, Grundsjön.

Boende: 90-tal bäddar i 2/4 bäddsrum. 2 friliggande stugor med pentry. 100 platser husvagnscamping. 4-stjärnig anläggning med restaurang för 100 gäster.

Halens fritidsområde vid Halens östra strand, endast 1 km från Olofströms centrum är en perfekt utgångspunkt för alla sorters aktiviteter – vandringar, cykelturer, kanoting, rikliga fiskemöjligheter.

Halenvägen 321
293 39 Olofström
Tel.nr 0454-402 30
www.halenscamping.se


Harasjömåla Camping

Närliggande fiskevatten: Kronofiske Harasjömåla

Campingplats och stugby vid sportfiskeområde i västra Blekinge.

Kronofiske Harasjömåla
Gillesnäsvägen 39
S-293 91 Olofström
Tel: 0454 – 47050

För mer info gå till sidan om Harasjömåla.


LISTERBY


Stuga i Listerby skärgård

Närliggande fiskevatten: Listerby Skärgård, Torafjärden, Kuggebodafjärden, Kålfjärden, Blekinge skärgård, Ronnebyån, Nättrabyån. 50 km till Mörrumsåns laxfiske.

Vy från stranden upp mot huset

Vi hyr ut vår stuga som ligger i Norrekåsa i Listerby skärgård. Stugan ligger precis vid havet och har en brygga där ni kan förtöja er båt.

Sjösättningsramp finns i närbelägna Slättanäs hamn. Trailern går bra att parkera på tomten.

Stugan är ca 35 kvm och består av allrum med bäddsoffa, sovrum med två sängar, fullt utrustat kök och ett litet badrum med toalett och dusch.

Stugan är helt djur- och rökfri.

Mindre båt med aktersnurra kan hyras till om så önskas.

Vy ut mot havet från vardagsrummet

Stugan hyrs ut mars-oktober.

Pris (gäller för 2018): 4000 kr/vecka och 2500 kr/helg varav 1000 kr betalas i samband med bokningen och resterande innan ankomst.

Städning och sängkläder ingår ej.

Vid frågor eller bokning kontakta Anna-Karin på e-post: aksskiold@hotmail.com  eller tel.nr: 0739-834336.