Strömhults Sportfiske

Högklassigt flugfiske efter grov regnbåge och öring i såväl strömmande som stilla vatten.


Strömhults sportfiske ca 10 km öster om Hyltebruk, erbjuder ett högkvalitets put & take flugfiske. Området består huvudsakligen av en ca 800 meter lång strömsträcka och därtill en anlagd stor damm, med strömvattenkaraktär. Fiskebestånden består främst av grov regnbåge i viktklasser från 2 till 10 kg, medelvikt ca 3 kg, även öring förekommer, vanligen kring 1-3 kg.

Erbjuder även fiske i 2 km av Strömhultsån, som ligger uppströms anläggningen. Här är det öring som dominerar, och sträckan är en ”no-kill”-zon, ingen öring får tas upp och behållas.

Fisket i hela området är enbart inriktat på flugfiske. Lämplig utrustning är flugspö klass 5-7, flytlina, eller intermediate. Fisken är ofta ytaktiv i och med att strömmarna och dammen är anpassade för att gynna fiskens naturliga ytliga födosök.

I fisket ingår även övernattning och boende på anläggningen. Tre stugor står till förfogande, en med tio bäddar samt kök och matplats, en med fyra bäddar samt en med dusch, bastu och toalett. Alla stugor ligger vid dammen.

För företag och föreningar kan erbjuds konferans- och representationsmöjligheter.

Besök vår Facebooksida för mer information.

Kontaktperson: Robert Karlsson