Stensjöarnas Vildmarksområde

Fiskeområde på 150 ha i på gränsen mellan Medelpad och Jämtland ca 3 mil väst om Ånge. Området erbjuder fiske i riktig vildmark efter öring, röding och regnbåge i en naturskön omgivning.

Vägen till Stensjöarna slutar vid Stensjön, dvs det är ingen genomfartsled runt anläggningen. Området har en sagolikt vacker natur med många sevärdheter så som urskogsreservat och riksrösen från Sverige-Norge tiden.

Här kan man fiska i privata vatten som består av elva tjärnar och mindre sjöar. Nio av dessa innehåller bara öring och röding. En av tjärnarna är en put and take tjärn som kan hyras som aktivitet i samband med konferenser. Här sätts det ut fisk innan ni kommer, för att fisken verkligen ska vara på hugget.

Området har 11 kortfiskevatten med ädelfisk. I området finns även ett naturreservat. Även möjligheter till guidad jakt på både små- och storvilt.

I anslutning till konferensanläggningen finns en restaurang för att kunna erbjuda er bästa möjliga service till ert arrangemang. Mat med lokalt producerade råvaror av högsta kvalité.

Vid stranden till en av sjöarna, i närheten av stugorna, finns en relaxavdelning med bastu och veduppvärmd badtunna.

Boendet består av timrade stugor som värms upp av vedkaminer och ger er den riktiga vildmarkskänslan. I stugorna finns även tillgång till gasolkök för egen matlagning.

Koordinater:
WGS 84: N 62° 31.655′, E 15° 4.126′
RT90: 6935346, 1462089
SWEREF99 6932985, 503538

Områdets fiskevatten:

Stensjön – öring, röding rikligt.
Myrtjärn – öring.
Hundtjärn – öring, regnbåge.
Lill-Stensjön – rikligt med öring, något röding.
Djupgrötvattnet – öring.
Långgrötvattnet – öring.
Gröttjärn – öring.
Björntjärn – öring.
Örasjön – öring.
Lill-staftjärn – öring, röding, mört.
Långtjärn – öring, röding, mört.
Flarktjärn – öring.
Kvarnån – öring (tillåtet cirka 6 km nedströms Flarktjärn).

www.vildmarksguiderna.se/