Produktnyheter

På denna sida har tillverkare, generalagenter, återförsäljare möjlighet att visa upp marknadsnyheter från sitt produktutbud. Ta kontakt med oss om ni har ni någon produkt som ni vill visa upp.


1000 nätter – mitt liv som karpfiskare – en ny bok för dig som älskar karpfiske.

Havsfiskeboken – allt du behöver veta om sportfiske från båt i Skagerrak, Kattegatt och Öresund.

Gäddbok nu på svenska – en praktisk guide till alla typer av gäddfiske.

Allt om laxen i ny bok – Lax & laxfiske – en längtan efter nystigen vildlax

Raymarine får en ny familjemedlem – Hej Raymarine Element!

Abu Garcia släpper uppdaterat odjur – stor rulle i liten kostym får (inte bara) ny kostym.

Fishfinderväska från Garmin – ta med din fishfinder överallt.

Nya Multifunktionella Knivverktyg, premiär för två unika innovativa kvalitetsprodukter med namn TN 7i1 och TN 8i1. Knivar för bl.a jakt, fiske och fritid i skog och mark.

Ny limiterad upplaga av Emåboken
Ny omarbetad utgåva av boken ”Emån – med flugspö längs världens förnämsta havsöringsvatten” från 2000 utges i begränsad upplaga.


1000 nätter – mitt liv som karpfiskare

Birger Holmqvist är utan tvekan en av Sveriges mest beresta karpfiskare och har fiskat efter karp i över 150 sjöar, dammar och åar i 19 länder i Europa. Följ med honom på en över 1000 nätter lång resa under mer än 20 års tid i Sverige och Europa i jakten på den mytomspunna karpen i denna nya bok.

I slutet av juni 1996 fiskade jag och Anders Agardson för första gången efter karp ”på riktigt”. Jag var faktiskt helt övertygad om att detta var en engångsföreteelse, möjligtvis någonting jag skulle göra ett par gånger om året, om det var kul. Tänk så fel man kan ha. Jag gick från att vara en ganska bred allroundfiskare med störst intresse i specimenmete till en fullständigt besatt karpfiskare. Det hände troligtvis i samma ögonblick som jag fångade min första karp, även om det tog några år innan jag själv insåg att det inte gick ett dygn under årets 365 dagar utan att jag tänkte på karp, fiskade efter karp, pratade om karp eller gjorde något annat som på något sätt var karprelaterat. Följ med på en över 1000 nätter lång resa under mer än 20 års tid i Sverige och Europa i jakten på den mytomspunna karpen.

Läs mer på www.birgerholmqvist.se


Havsfiskeboken

Nya utökade Havsfiskeboken är en heltäckande guidebok om sportfiske från båt i Skagerrak, Kattegatt och Öresund.

En bok av Markus Lundgren & Lennart Waje

I boken får du positionerna för de bästa fiskeplatserna och tips och råd för lyckade havsfisketurer. Hur kikfiskar jag piggvar? Var finns det strandnära kilomakrill och berggylta? Hur fajtas jag med kämpaglad bleka och lurar fram långa vid vraken? Vilken utrustning ska jag ha när jag fiskar tonfisk? Hur ankrar jag på stora djup? Hur deltar jag i den nördiga artjakten efter sjurygg, slätvar, blåkäft och vitrocka? Vilka tackel och metoder är bäst? Hur använder jag ekolodet? Hur filear jag fisk? Måste jag gå upp halv sex på morgonen när jag ska fiska? Havsfiskeboken ger svar på ALLA dina frågor.

Läs mer på www.havsfiskeboken.se


Gäddbok nu på svenska

Gäddfeber – en praktisk guide till alla typer av gäddfiske

Jens Bursell är författare till boken Gäddfeber.

Författaren Jens Bursell, chefredaktör för danska tidningen Fisk og Fri och mångårig medarbetare för Fiskejournalen, gav i dagarna ut boken Gäddfeber på svenska.

Boken bjuder bland annat på en fördjupning om gäddans biologi, beteende, föda och ätmönster samt vad du hittar fisken och vilka metoder som lämpar sig för att fånga vår populäraste rovfisk. Även olika typer av release-tackel behandlas.

Boken är på 376 sidor och finns i välsorterade sportfiskebutiker samt bokhandlar.

Läs mer hos Fiskejournalen


Allt om laxen i ny bok

Lax & laxfiske – en längtan efter nystigen vildlax

bokomslag

TITEL LAX & LAXFISKE
FÖRFATTARE Jan Johansson
ISBN 978-91-7586-669-7
FORMAT 210×225, Inbunden, ca 176 sidor. Rikt illustrerad med färgfoton UTGIVNING september 2019
PRIS ca 300:-
PÅ SETTERN.SE 229 – 269:-

DISTRIBUERAS AV
Bokförlaget SETTERN
Drakabygget
286 92 ÖRKELLJUNGA
Tel 0430 – 804 70
order@settern.se

BESTÄLL BOKEN PÅ settern.se

2019 är Laxens år. International Year of the Salmon 2019 är ett internationellt initiativ för att öka intresset för åtgärder och forskning om de vilda laxbestånden och laxens livsmiljöer.

FOTO: Ur boken »Lax & laxfiske – En längtan efter nystigen vildlax«

I Sverige finns cirka 40 bestånd av vild lax, det vill säga naturligt reproducerande bestånd utan någon odling av laxungar. 16 älvar med vildlaxbestånd mynnar ut i Östersjön, drygt 20 vattendrag med vildlax mynnar ut i Kattegatt och Skagerrak och två älvar med vildlax mynnar ut i Vänern.

I boken Lax & laxfiske får du läsa om laxfiskets historia, fångster och laxens livsmönster. Men laxnestorn Jan Johansson lär dig också att tolka vattenföring och väder i anknytning till fiskens viloplatser och ”bitvillighet” när laxen efter sin födokur i havet vandrar upp i älvar och åar.

FOTO: Ur boken »Lax & laxfiske – En längtan efter nystigen vildlax«

Genom hela boken förmedlar Jan Johansson sin breda kunskap och erfarenhet till läsarna – förvärvat genom ett långt och intensivt liv som lax- och havsöringsfiskare. I tanke, ord och bild är ämnet fascinerande, vilket gör innehållet levande och inspirerande.

Författare Jan Johansson

Jan Johansson är född 1943 i Kungälv, en stad som han fortfarande är bosatt i. Förutom lax- och havsöringsfiske, är natur och sport hans stora intresse. År 1961 18 år gammal blev han världsmästare i casting i Oslo. För sina idrottsliga prestationer, hedrades han 1962 i Kungälv med Lions guldmedalj.

I samband med sin bok Laxfiske, som kom ut 1982 i Sverige och Norge, tilldelades han 1983 Svenskt Fiskes bokpris. Med boken som underlag spelades 1983 den första videofilmen in om laxfiske i Norden. Ytterligare utmärkelse fick han 2015, då han av Dunkrokens Gille tilldelades Smedmanspriset. Under åren från 1997 till och med 2014 hade Jan Johansson och hans hustru Christina ansvar för Sæter Fiskecamp i Surnadal, som blev något av en institution för lax- och havsöringsfiskare i de skandinaviska länderna.


Raymarine får en ny familjemedlem

– Hej Raymarine Element! –

Raymarine Element

Det populära ekolodet Raymarine Axiom har fått en sportfiskande lillebror. Den nya kombinationsenheten Raymarine Element kommer med ett nytt avskalat operativsystem samt ny vass teknik för att förbättra ekolodsbilden ytterligare.

I ett nytt pressmeddelande från marinelektroniktillverkaren Raymarine avslöjar de att en ny serie kombinationsenheter avsedda för sportfiskaren snart kommer ut på marknaden. Till skillnad från storebror Raymarine Axiom så kommer de nya enheterna utrustas med HyperVision, en 1,2 megahertz-teknologi som gör att detaljåtergivningen på det som visas under ytan stärks avsevärt, upp till hela 3 gånger bättre upplösning.

Raymarine Element

Förutom HyperVision har Raymarine Element det nya, mer lätthanterliga operativsystemet Lighthouse Sport. Element-loden styrs genom knappsatsen på högersidan och hela tanken bakom de nya skärmarna är att allt ska vara så enkelt som möjligt. Enheten är byggd för sportfiskaren som vill lägga tiden på hobbyn istället för att klicka runt i menyer.

Raymarine Element kommer i tre storlekar 7, 9 och 12 tum och levereras tillsammans med en 6-elementsgivare. Med den 4-kärniga processorn ska enheten enligt tillverkaren utan problem kunna rita ut realtids-sjökort och komplexa 3d-renderingar på en och samma gång. Element-serien har stöd för gränssnittet NMEA 2000 och kan via detta kommunicera med VHF:er, motorer och kompasser.

Läs artikeln på Fiskejournalen för priser och mer info: https://www.fiskejournalen.se/


Abu Garcia släpper uppdaterat odjur

– stor rulle i liten kostym får (inte bara) ny kostym –

Abu Garcia Revo Beast
FOTO: FREDRIK JOHANSSON/SKVALP.SE

Revo Beast från Abu Garcia kom 2015 och var en spännande rulle som fungerade som brygga mellan de mindre och de större rullarna. I praktiken kan man säga att det är en stor rulle i en liten kostym. Den hade redan då en grym broms på 10 kg, en djup spole som rymde mycket lina och vev med stora EVA-knoppar. Samt massor av andra grymma delar. Jag skaffade denna då och gillade den som en downsize-rulle på nättare spön med sin lilla storlek och låga vikt men ändå fullt kapabel som en större rulle.

Abu Garcia Revo Beast
Första modellen t v, den nya t h.
FOTO: FREDRIK JOHANSSON/SKVALP.SE

Nu kommer en ny version av denna rulle. Dels har det yttre fått ett litet ansiktslyft. Den blanka ytan och det lite rundare mjuka utseendet har ersatts med ett mattsvart lite kantigare utseende, lite som ett stealth-plan. Den genomgående skruven som håller fast gaveln har ersatts med en hake och knapp på undersidan vilket ger den ett lite renare utseende. Nu kommer den även med två vevar till skillnad mot föregångaren, en enkel och en dubbel. Båda med lika stora EVA-knoppar.

Abu Garcia Revo Beast
Rullen levereras med två vevar.
FOTO: FREDRIK JOHANSSON/SKVALP.SE

Den första versionen kom endast i en utväxling, 7.1:1 men den nya kommer i två olika ? 5.8:1 och 7.3:1. Bromsen har fått en rejäl uppdatering och systemet heter ”Power Stack Carbon Matrix Drag System” och tillsammans med ”D2 Gear Design” har bromsen en styrka på 14 kg mot 10 kg som den gamla versionen har. I praktiken innebär det att kolfiberlamellerna är kugghjulsformade och hålls stilla av ett plastinlägg. Det är samma lösning som man har på övriga Revo 4 rullar men på Beasten har man adderat en kolfiberlamell och en slirbricka. Kastbromsen är dubbel precis som den tidigare versionen – en centrifugal och en magnet.

Abu Garcia Revo Beast
Den genomgående skruven har offrats för ett renare utseende. FOTO: FREDRIK JOHANSSON/SKVALP.SE

Läs mer på Skvalp: https://www.skvalp.se/


Fishfinderväska från Garmin

– Ta med din fishfinder vart du än går –

Garmin Portable Fishing Kit
Garmin Portable Fishing Kit
  • Perfekt för kajakpaddling, kanotpaddling, kajfiske eller isfiske
  • Robust, bärbar väska som skyddar och bär din fishfinder
  • Bas med inbyggt fast handtag
  • Givarfäste med sugkopp och skumplastflöte
  • Uppladdningsbart batteri och smart laddare

Det är lätt att ta med din kompatibla STRIKER fishfinder med GPS, eller echoMAP- och echoMAP CHIRP-kombination med den här bärbara satsen. Den skyddar och bär din fishfinder och innehåller ett uppladdningsbart förseglat batteri med smart laddare, inbyggd hantering och förvaring av givarkabel och ett givarfäste med sugkopp och flöte.

När du använder den bärbara satsen i en kajak kan du använda givarfästet för montering i skrovet på kajaken (tillval) fouml;r att fästa din Garmin-givare med två strålar (77/200 kHz), CHIRP (77/200 kHz) och GT20-TM-givare (77/200 kHz/ClearVü) säkert i kajaken. Det här fästet kan utsättas för vatten utan att lossna och skyddar din givare inuti kajaken.

Kompatibel med 4-, 5- och 7-tums STRIKER fishfinder med GPS samt 4- och 5-tums echoMAP- och echoMAP CHIRP-kombinationer (säljs separat).

För mer info och fler bilder se Garmins hemsida: https://www.garmin.com/


TN 7i1 och 8i1 Kniven

– Ett Multifunktionellt Knivverktyg –

8i1 kniven
8i1 kniven

TeknoNatur Sweden Knivar AB presentera nyutvecklade, unika och tekniska knivprodukter som klarar av olika klimat och situationer. Ett mycket bra hjälmedel och verktyg för både jägare, fiskare, campare, båtfolk, fjällvandrare, kort sagt alla som gillar vildmarksliv kommer att uppskatta dessa knivar.

I dagsläget har vi premiär för två unika innovativa kvalitetsprodukter med namn TN 7i1 och TN 8i1. Knivar för bl.a jakt, fiske och fritid i skog och mark.

TN 7i1 och 8i1 knivarna är tillverkade av rostfritt stål och är helt nya och unika patenterade knivprodukter som står för teknologiskt nytänkade och är av utomordentlig kvalitet och väl genomtänkt design för sina ändamål. Knivarna är utvecklade och produceras  i Sverige av företaget TeknoNatur Sweden Knivar AB.

TN 8i1 kniven är utformad för att erbjuda totalt 8 olika funktioner, därav namnet TN 8i1 kniven. Funktionerna består utöver kniv av sax, avbitartång, buköppnare, konservöppnare, kapsylöppnare, eldstål och bryne. (TN 7i1 kniven har ej buköppnaren.)

Alla funktioner och tillbehör

För mer info om produkterna och information om var man kan köpa knivarna besök hemsida: https://www.teknonatur.se/

Kontaktinformation:
Adress: TeknoNatur Sweden Knivar AB, Mogårdsvägen 23, 14343 Vårby
Tel.nr: 073-2290191


Ny limiterad upplaga av Emåboken!

Emån – med flugspö längs världens förnämsta havsöringsvatten

Boken ”Emån – med flugspö längs världens förnämsta havsöringsvatten” som jag skrev år 2000, såldes slut redan efter några år. Göran Ulfsparre skrev förord och Rolf Smedman inledning till de 16 kapitlen. Under senare år har allt fler frågat efter boken varför jag planerar en helt ny omarbetad utgåva. Detta tillsammans med Geir Goosen som formgivare och Henrik Båge som illustratör.

Boken kommer innehålla en del nya kapitel och många fräscha bilder om Emån – en av våra mest unika och beryktade älvar. Här finns historiken, profilerna, emflugorna, fiskeglädjen, världsrekorden och mycket annat.

Boken kommer att tryckas i begränsad upplaga baserad på förhandsbeställningar. Jag tar därför redan nu emot beställningar med deadline den 31 okt. Notera att boken endast går att skaffa på detta sätt och vid detta tillfälle. Går det som förväntat kan den bli klar redan under 2018 då Gustaf Ulfsparres Stiftelse (GUS) firar 30 års jubileum. GUS kommer att få en andel böcker till skänks, där försäljningsintäkterna går till fiskevården.

OBS! Intresse meddelas mig senast den 31 oktober 2017. Ange fullständig adress + mejladress samt om boken ska skickas eller hämtas.

Prislista (preliminär) direktförsäljning = 280:- + 6 % moms + frakt.

Hälsningar Pelle Klippinge
www.speycast.se
+46 70 750 222 7
E-post:
bok@speycast.se