Nävsjön

Nävsjön ligger ca 15 km sydväst om Nyköping i Södermanland, ca 5 km väster om Nävekvarn och ca 5 km öster om Kvarsebo. Sjön är ca 80 ha stor. Största djup är på 4,4 meter, medeldjupet är 2,7 m. Put & take fiske har bedrivits sedan slutet på 1960-talet. Fisket i sjön drivs i dag av en ideel förening; ”Nävsjöns Sportfiske”.

Sjön erbjuder put & take fiske på regnbåge. Sjön har många vikar och uddar som gör flugfiske från land möjligt och i Lagunen finns det kastbryggor. Det är lätt att hitta platser där man kan vada för att lättare nå ut till fisk som vakar.

Norra delen är anpassad med grusade gångar så att rörelsehindrade har lättare att ta sig fram.

Slutet av mars eller början av april brukar sjön vara isfri och flugfisket kan börja. Man kan även fiska i Nävsjön under vintertid. Pimpelfisket efter regnbåge är ofta bra. Sjön har alltid ett kraftigt bestånd av regnbåge vintertid.

Näveån avvattnar den nordöstra delen av sjön och rinner så småningom ut i Bosöfjärden i Bråviken vid Nävekvarn. Ett naturreservat finns på den östra sidan av sjön. Rikt fågelliv runt hela sjön.

Stuga finns för uthyrning. Stugan hyrs per dygn. Max 4 personer rekommenderas. Stugan får hyras högst tre (3) dygn i sträck av samma person. I hyran ingår: stugan, stugbåten och ett fiskekort per person (max 4st).

Möjlighet att hyra båt vid sjön. Ej tillåtet att fiska från egen båt. Fiske från flytring tillåten.

Automat för fiskekort finns vid sjön.

För mer info besök Nävsjöns Sportfiskes hemsida: www.navsjon.nu

Vägbeskrivning:
Från Nyköping åker man enklast mot Nävekvarn. Strax innan Nävekvarn finns det en skylt ”Nävsjön” till höger. Följ denna väg rakt fram till ett fyrvägskors. Där visar en skylt mot sjön till vänster.

Från Norrköping kör man den vackra vägen efter Bråviken till Nävekvarn.

Vägen är smal och krokig men i bra skick i övrigt. Åk därifrån mot Nyköping. Strax efter Nävekvarn tar man in till vänster och följer skyltar enl ovan. En mindre skogsväg finns med början före Nävekvarn men den är i mycket dåligt skick.

Mellan Nyköping och Stockholm är det ca 11 mil.
Koordinater: WGS 84 (lat, lon):N 58° 39.693′, E 16° 44.183′
SWEREF99 TM:6503669, 600729