Malingsbo-Kloten

Ett naturreservat i norra Västmanland och södra Dalarna. Där det bl.a ingår flera sjöar och strömmande vatten. Ett av Sveriges största naturreservat på över ca 50 000 ha. Ludvika, Fagersta och Lindesberg ligger i anslutning till området. Här finns fina möjligheter till omväxlande friluftsliv för hela familjen. Naturen är skiftand från öppna landskap till jordbruksbygd till norrländsk liknande vildmark.

Stora sammanhängande vattensystem med sjöar, åar och strömmande vatten gör området mycket lämpat för både sportfiskare och kanotister. Här finns lätt åtkomliga ”pärlor” för vandrare, badentusiaster eller de som bara vill göra korta utflykter. Iordningställda eldplatser och vindskydd finns inom området.


Kronofiske Malingsbo (Sveaskog)
omfattar 15 sjöar och 15 km rinnande vatten, området erbjuder ett mycket varierat fiske, för både erfarna sportfiskaren som för rena nybörjare. Här fiskar du på naturlig bestånd av gädda, abborre, öring och röding i både tjärnar, sjöar och strömmande vatten. Här finns även flera ”Put & take” sjöar där det regelbundet sätts ut både öring och regnbåge.

Det erbjuds även egen hyrsjö för större grupper, såsom klubbar, företag och liknande. Även båtar finns för uthyrning.

Inom området ingår bla. Hedströmmen som erbjuder trevligt strömfiske på skygg öring.

Fiskekort kan köpas av bl.a: https://www.fiskekort.se/malingsbo/ och på SVEA Skog hemsida

Mer info om hela området kan man läsa på:
http://www.algmark.nu
http://www.sveaskog.se


Hyrfiske.se
Sjöar inom området som administreras av Hyrfiske AB
Åstjärn, Abborrtjärn, Kroktjärn, Laxtjärn, Lövtjärn och  Hemtjärn.
Sjöarna erbjuder put&take fiske på regnbåge.

Mer info finns på sidan: http://www.hyrfiske.se/.


Lumsåns Flugfiske
Catch and Release fiske på öring i de nedre delarna av sträckan. Det övre området erbjuder även gäddfiske. I Lumsån har ett omfattande restaureringsarbete pågått med start från 2001. Det är ett pågående projekt som drivs av den idéella föreningen Sportfiske För Morgondagen.

Mer info finns på sidan: http://www.releasethefish.se/fiskevatten/Lumsans_flugfiske.html

Fiskekort genom bl.a. IFiske.se.