Hökensås Sportfiske

Tidaholm, Hökensås

Hökensås Sportfiske grundades redan 1957. I mer än 50 år har man erbjudit fiske året runt efter öring och regnbåge i 30 naturliga sjöar i unik vildmarksmiljö inom Hökensås naturreservat. Området ligger utmed Vätterns västra sida ca 30 km sydväst om Hjo och ca 40 km nordväst om Jönköping. Området har en unik natur för södra Sverige. Stora delar av området påminner om norrländska tallhedar. Området är lättillgängligt genom mängder av mindre skogsvägar. Skogen är öppen och på många ställen är barrskogen blandad med lövskog.

Fiskarter: Regnbåge och öring. I Lilla Havsjön finns även röding. Dessa tre fiskarter sätts kontinuerligt ut i vattnen och totalt sätter Hökensås Sportfiske ut ca 40 ton fisk per år i samtliga vatten företaget disponerar. I en del sjöar finns även abborre, bäckröding och gädda, men dessa populationer är inte stora.

Fisket i sjöarna är indelat i olika kategorier beroende på fiskesätt. I vissa sjöar är det enbart tillåtet att flugfiska, i andra är det tillåtet att flug- spinn- och haspelfiska och i den tredje kategorin är det tillåtet att flug- spinn-, haspelfiska och att meta.

Inom området finns även fyra specialsjöar för flugfiske. Strandgölen, för åtta fiskare per dag, Kvarkasjön för 5 fiskare per dag och Abborragölen (under försommaren) för 6 fiskare per dag och Bastasjön (under höstarna) för 8 fiskare per dag. Strandgölen och Kvarkasjön är bokningsbara och tillgängliga under tiden det är öppet vatten. Inget isfiske är tillåtet i specialsjöarna. Samtliga kort är kvoterade och ”först till kvarn” gäller. Det är rekommenderat att boka fisket i god tid före fisketrippen

Sen finns det även hyrsjöar, där föreningar, företag m.m. kan boka hela sjön och förhandsbeställa hur mycket fisk som ska sättas ut före fisket. För priser och mer info om detta kontakta Hökensås Sportfiskecenter.

Det erbjuds även strömvattenfiske vid Baltak i Tidan. Läs mer om detta här.

Privatguidning
Hökensås erbjuder fiskeguider som kan allt om fisket på Hökensås, om du känner för lite goda fiskeråd. Ibland kan det vara gott att helt kunna ägna sig åt vänner, kunder och anställda när man hyr en egen sjö.

Du kan också ta privatlektioner i flugfiske. Öva upp din kastteknik eller vad du vill öva, på land, vid sjön eller i strömmande vatten.

Kurser
Varje år arrangeras kurser i flugfiske, både för tjejer och killar, vuxna och ungdomar. Besök vår hemsida för mer info.

Fiskekort: för kortpriser gå till Hökensås hemsida Områdeskarta

Fiskekort kan köpas på fiskecentret och är detta stängt så finns en fiskekortsautomat på samma ställe. Automaten accepterar VISA, MasterCard och Diners Club

För sjöarna med bara flugfiske och för de med flug- och spinnfiske tillåtet. Kortet gäller i alla sjöar dvs gula, röda och orange:

Vuxen, dagskort (24 timmar), Familjekort (gäller föräldrar med barn 7-15 år), Ungdomskort: (7-15 år)

För sjöarna där även mete (gula sjöar) är tillåtet:
Vuxenkort finns som: dagskort, veckokort, eftermiddagskort (15.00-24.00)
Familjekort finns som (gäller föräldrar med barn 7-15 år): dagskort, veckokort, eftermiddagskort (15.00-24.00)
Ungdomskort (Junior) finns som (7-15 år): dagskort, veckokort, eftermiddagskort (15.00-24.00)

Specialflugfiskesjöar:
Strandgölen
Abborragölen
Bastasjön
Kvarkasjön

I sjöarna; Nordvattnet, Sydvattnet, Rödsjön och Ibbesjön finns roddbåtar tillgängliga för uthyrning (dessa går att förboka) samt eftermiddag 15:00 – 24:00, (dessa går inte att förboka).

Fiskeregler:

Dagskorten berättigar till fångst och avlivande av högst 3 laxartade fiskar.
Familjekorten berättigar till fångst och avlivande av högst 6 laxartade fiskar.

Eftermiddagskorten kan inte köpas före 15.00 och tillåter dig att fiska med ett spö och till fångst och avlivande av högst 2 laxartade fiskar.

Veckokort tillåter användandet av ett spö och till fångst och avlivande av högst 3 laxartade fiskar per dag.

Levande fisk som agn är inte tillåtet. Ej heller mäskning och s.k luktmedel är tillåtet att använda i sjöarna. Egna flytetyg såsom båtar, kanoter, gummibåtar och liknande är inte tillåtet att använda. Flytring är tillåtet i Nord- och Sydvattnet.

(Sportfiskeguide.se reserverar sig för felaktigheter, besök Hökensås Sportfiskes hemsida för helt aktuella uppgifter)

Stor fiskeshop med försäljning och uthyrning av fiskeredskap och utrustning. Fiskecentret erbjuder avancerad fiskeguideservice och bedriver också fiskekursverksamhet med kunniga kursledare. Har ni några speciella önskemål så ta gärna kontakt med oss så får vi diskutera om det är något vi kan lösa.

Hökensås Sportfiske AB
Håkängen
522 91 Tidaholm
Tel.nr: 0502-23000
Fax: 0502-23010
http://www.hokensas.se
E-post: info@hokensas.se