Harasjömåla Fiskecamp

Fiskeområde i västra Blekinge ca 6 km väster om Olofström.

Området innehåller ca 20 sjöar som erbjuder ett varierat put&take fiske på regnbåge och öring. I sjöarna finns även naturliga populationer av gädda och abborre. Här finns även ett konstgjort strömvatten som kallas Flugströmmen.

Flugströmmen invigdes 1988. En kubikmeter vatten per sekund pumpas upp i strömmen från Tuesjön. Strömmen är ca 1.1 km lång och flyter i en halvcirkel med omsom forssträckor och lugnpartier ner till sjön Mjöldrängen. Mjöldrängen har förbindelse med Tuesjön. I strömmen erbjuds fiske på grov regnbåge. Enbart flugfiske är tillåtet i Flugströmmen.

Fiskevatten inom området: Aspegylet, Björnagylet,  Dammets Gyl, Flugströmmen, Gategylet, Hallagylet, Kalvagylet, Lilla Kroksjön,  Lilla Vångagylet, Mellanbäcksjön, Mjöldrängen, Nedre Norra Bäckasjön,  Stasjön,  Stora Kroksjön, Stora Vångagylet, Södra Bäckasjön, Tuesjön, Vielången,  Västra Harasjön, Ävegylet, Övre Norra Bäckasjön.

Förutom fiske erbjuder området fina strövområden i vildmarksnatur. Alla sjöar är lättillgängliga. Många av sjöarna är det tillåtet med båtfiske, båtar kan du hyra på området.

På området finns en camp som erbjuder boende i stugor av olika storlek från 12 till 135 m² med varierande utrustning. Finns även campingplatser med eluttag och en större servicebyggnad. Några av stugorna samt en av sjöarna är anpassade för rörelsehindrade.

Vid Kronofiske Harasjömåla finns även möjlighet för grupper/företag att hyra ”specialsjöar” och konferenslokaler.

Fiskekort köps i Sportfiskekontoret på området eller i kortautomaten vid samma plats.

Kontaktinfo:
Harasjömåla Fiskecamp
Gillesnäsvägen 39
SE-293 00 Olofström

Tel: 0454 – 47050
Fax: 0454 – 47030

För mer info gå till http://www.harasjomalafiskecamp.com.