Fiskeguider i Jämtland

<- Tillbaka till landskapen

Advanced Fly Casting School
Kurser och guidningar med Piero Letizia, Hårkan, Långan, Ammerån, Indalsälven och Gimån.

Almdalens Fjällgård
Fjällfiske inom Hotagens naturreservat.

Ammeråns Fiskecamp

Anariset
Fjällfiske på vild röding och öring vid våra två fiskecamper i Anarisfjällen.

Destination Lapland Pike, Vi är stolta att kunna presentera ”Destination Lapland Pike” och våra boenden i norra Sverige med fokus i på gäddfiske. Gemensamt är att det är hög klass på mottagande, boende och fiskeupplevelse. Geografiskt är vi stationerade i Västerbotten, Västernorrland samt Jämtland.

Pelles Fiske, Per Persson
Ammerån, flugfiske på öring och harr.

Rörvattnets Fiskecamp
Valsjön, Hotagen, Flinten, Rörvattnet, Skogsjö, Gunnarvattnet

Saxnäsgården
Sjöfiske, fjällfiske i Saxnäs, Marsfjäll, Kultsjödalen

Scandiwest Fly Fishing
Harr och öringfiske i Gimån med Lars-Åke och Jennifer Olsson

Zorbcenter Fiske
Indalsälven, Ammerån, Gesunden och närbelägna sjöar och tjärnar


Advanced Fly Casting School

Advanced Fly Casting School – Sverige Center (Maj –September)

Unika utbildningar i flugfiske & spinnfiske, kastklinik. Både för nybörjare och vana fiskare. Lärare är Piero Letizia, världsberömd fiskare från Italien.

Fr.o.m. säsongen 2015 startar vi en Tenkara-utbildning för att sprida denna fantastiska fisketeknik, som är baserad på enkla och mjuka rörelser som alla enkelt kan tillgodogöra sig, alla kan få fisk, även de som aldrig fiskat förut.

Tenkara PL är en ny vinkling av denna teknik som bättre utnyttjat detta nya fiskesätt!

Den mycket långa erfarenheter som vi har skaffat oss i Sverige och i synnerhet i Jämtlands älvarna: HårkanAmmerånIndalsälvenLångan och fler, ger oss möjlighet att ge dig rätt guidning samt tekniskt stöd.

Kastundervisning, i grupp eller med enskild person, erbjuds i Ottsjön – Föllinge och praktiskt fiske i de närliggande älvarna.

Skolan erbjuder många tjänster och professionell fiskepersonal. Våra utbildningar innefattar bl.a kunskap om speciellt anpassad/utvald utrustning för flugfiske och spinnfiske (spö, flugor, linor och tafsmaterial, flyringar, båtar, kanoter och fiskekajaker.

För ytterligare information kontakta Piero direkt:

Advanced Fly Casting School:

 • Sverige (Maj-September)
  Tel.nr: +46(0)73 043 73 81
  Lodge adress:
  Ottsjön 123
  83060 Föllinge
   
 • Italien (Oktober-April)
  Tel.nr: +39 335 6449009

Webbsajt: www.afcs-flyfishing.com
E-post: info@afcs-flyfishing.com
Skype: fly_call


Anariset

Ett samiskt jakt- och fiskeföretag sedan 1996.

När Du vill fiska äkta, vild röding och öring. I oförsurade strömmar, tjärnar och sjöar, med stor och naturlig reproduktion. Isfiska när vårvintern är som finast.

Solnedgång över Anariset

Njut av fjällfiske och jakt på högsta nivå. Röding- och öringfiske, jakt på ripa, tjäder eller älg. Vi arrangerar även konferenser/möten m.m i unik och ostörd fjällmiljö. Vi kan även ordna helikoptertransport till våra camper.

Ni väljer själva servicenivån. Vi har allt från boende med självhushåll och fiskekort, till kompletta paket med boende, transport och guider. Vilket passar er?

Våra två fiskecamper heter Ajvin Sijte och Anasjölägret. Bägge två ligger i Anarisfjällen. Området har massor av sjöar, tjärnar och strömmande vatten, alla med naturliga stammar av öring och röding. Bägge camperna erbjuder stugboende med självhushåll.

Fin fjällöring

Läs mer på vår hemsida om vårt kompletta utbud av äventyr. Naturen vid våra visten är verkligen inbjudande även till andra aktiviteter som t ex vandring, foto, toppturer, svamp och bärplockning mm. Kom till Anariset för eftertanke, lugn och ro. Man kan med glädje göra ingenting ett par dagar.

Anariset AB
Hallen 111
830 05 Järpen

Kontaktperson: Per Erik Jonasson
Tel.nr: 070-676 93 90
E-post: info@anariset.se
http://anariset.se/


Pelles Fiske, Per Persson

Guidning i Ammerån
Skall du besöka Ammerån för första gången och vill få reda på vart fisken finns? Brukar du besöka Ammerån men är missnöjd med resultaten? Då har jag något att erbjuda!

Guidning i Ammerån av erfaren fiskare som har haft Ammerån som sitt hemmavatten i mer än 20 säsonger. Visar dig till de ställen som är bäst för stunden, beroende på väder, vind och vattenstånd, vid den tid på dygnet som passar bäst och informerar dig om vilka flugor som bör användas.

Information:
Guidningen genomförs enligt individuell överenskommelse, men företrädesvis under eftermiddag och kväll. Guidar helst sällskap på 1 – 4 personer och aldrig sällskap på fler än 8 personer. Bokning sker efter personlig dialog med mig för att säkerställa att det inte krockar med något annat.

För att kontakta Per, besök hans hemsida:
http://www.pelles-fiske.se/


Scandiwest Fly Fishing

Lars-Åke och Jennifer Olsson bedriver flugfiskeguidningar i Idsjöströmmen i Gimån, sydöstra Jämtland. Här har du chansen att fiska på verkligt grov harr och öring. Här har Lars-Åke Olsson skapat Skandinaviens första catch-and-release ström, en drömfiskeplats för varje flugfiskare.

Läs mer om fisket i Idsjöströmmen här (detaljerad kontaktinformation).

Eller besök deras hemsida: http://www.scandiwest.com/