Boende på Öland

<- Tillbaka till landskapen

Boende erbjuds i:

Byxelkrok
Färjestaden


BYXELKROK


Grankullavik Fritidsby och Ölands Sportfiskecentrum

Närliggande fiskevatten: Norra Öland, Grankullaviken

HAVSUTSIKT. Beläget vid Grankullavik, längst uppe på norra Öland.

Erbjuder boende i vinterbonade stugor av varierande storlek; 4-, 6-8 och 10-bädds. Standardutrustning i alla stugor är WC/dusch, varmt/kallt vatten, kylskåp, köksutrustning, elspis, micro, elvärme och färg-TV.

Grankullavik Fritidsby och Ölands Sportfiskecentrum

På området har vi även en servicebyggnad med tvättmaskin, torktumlare, bastu och fiskrök. Tennisbana. Grill till varje stuga. 10 km till golfbana. Minilivs, servering och restaurang inom området. Barnvänligt.

Fiskeguideservice, båtuthyrning (motorbåt). Vi har egen båtramp som får användas av de som har egen båt och bor i fritidsbyn. Försäljning av sportfiskeredskap i vår sportfiskeshopp.

Havsöringfiske på Öland

Här fångar du gädda, havsöring, lax, abborre m.m. Bästa period för öring är vår och höst och för gädda resp. abborre september-mars. Gäddförbud under leken 1/4 – 31/5. Det är tillåtet att fånga öring året runt.

Adress:
Grankullavik Fritidsby & Ölands Sportfiskecentrum
Grankullavägen 322
38775 Byxelkrok
Sverige
Tel: 0485-24014
E-post:
info@grankullavik.com
www.grankullavik.com

Kontaktpersoner: Birger och Liselott Karlsson

Hälluddens Stugby Kurs och Herrgård

Närliggande fiskevatten: Norra Öland, Grankullaviken

Välkomna till sköna Öland! Kom och dröm er bort vid havet och solnedgången!

Konferens · Stugby · Vandrarhem · Kursgård

Hälludden Herrgård

Herrgårdsbyggnad med rumsuthyrning. 33 vinterisolerade stugor utrustade för självhushåll. De ligger 200 m från havet, idylliskt och mycket rofyllt inbäddade i naturen.

Storstugan, Hälludden

Alla stugorna är utrustade med TV, har varmt och kallt vatten samt WC. Vissa har även dusch. I gemensamma utrymmen finns duschar, tvättstuga och bastu, samlingslokal, utegrillplats och fiskrök. Uthyrning av båtar med motor.

Hälludden ligger alldeles vid havet. I havsviken vid Neptuni ängar kan ni fånga både abborre, gädda och havsöring. Havsöringsfisket längs kusten på norra udden är i världsklass. På Hälludden kan du hyra båt och fiskeutrustning. Vår fiskevärd visar dig till rätta. Vi anordar också föredrag av lokal fiskare och temadagar om fiske på Öland. I samlingsrummet kan ni se videofilmer om fisketeknik och fisketips.

Viss försäljning av fiskeredskap. Fiskeguideservice. Spinnfiske- och flugbindningskurser, Gäddfiskefestival i oktober. Havsöring Cup på vårkanten.

Med vänliga hälsningar från Hälludden på norra Öland!

Adress:
Hälluddens Stugby Kurs och Herrgård
380 75 Byxelkrok
Sverige
Tel.nr/Fax: 0485-24134
Mobil.nr: 0708 550623
E-post:
info@halluden.se
www.halludden.se

Kontaktperson: Monica Gutenberg


FÄRJESTADEN


STF Vickleby Bo Pensionat

Närliggande fiskevatten: Ölands kust

Bo Pensionat

Vi erbjuder ett trivsamt och avslappnat boende. Pensionatet erbjuder 22 rum fördelat på enkel och dubbelrum, totalt mellan 35-50 bäddar. Alla med dusch och toalett. Matsal för upp till 100 talet gäster.

I vår restaurang lagar vi mat från grunden och låter oss influeras av råvaror från Öland, Småland och Sverige. Gärna i den ordningen och efter säsongens variationer. Vår mat kan uppfattas gammaldags, vi bräserar, långkokar, stoppar korv och röker fisk & kött. Vi älskar att laga mat, vi värdesätter själv en god måltid.

Pensionatet har under snart 100 år lockat människor till Vickleby, som vill ströva på Alvaret, bada i Sundet, fiska längs kusten, njuta en Öländsk måltid eller bara vara. En av Sveriges bästa windsurfingplatser finner du i Hagapark, 5 min. bilresa från oss.

Vi arrangerar olika paketerbjudande för våra gäster som guidat fiske med William från Fly Trout Öland, Naturdagarspaket m.fl.

Läs mer på deras hemsida om allt de erbjuder https://www.bopensionat.se eller deras Facebook https://www.facebook.com/Bo-Pensionat-Vickleby-195699170464463

Kotakt & Information
Bo Pensionat
Vickleby
386 93 Färjestaden
Tel.nr: 0485-360 01
E-post: info@bopensionat.se