Boende i Västmanland

<- Tillbaka till landskapen

Boende erbjuds i:

Hallstahammar
Skultuna


HALLSTAHAMMAR


Skantzen Brukshotell

Närliggande fiskevatten: Kolbäcksån, Sörqvarnforsens Sportfiske, Mälaren

Välkommen till Skantzen Brukshotell i Hallstahammar, beläget i en fantastisk naturskön miljö mellan Kolbäckåns forsar och anrika Strömsholm Kanal. Här är brukssamhällets historia fortfarande levande i både byggnader och närliggande omgivning.

Skantzen Brukshotell

Hotellet är ett anrikt brukshotell som utgörs av tre byggnader med totalt 103 bäddar. Huvudbyggnaden byggdes 1946, här finns våra superior rum och vår svit. Förutom huvudbyggnaden har vi två intilliggande, fristående annex med vardera 20 rum.

Vårt kök tillagar mat med kärlek och väljer sina råvaror med omsorg. Vi vågar utmana med unika smaker och har ambitionen att vara ett kök i tiden.

Närhet till ett spännande strömvattenfiske i Kolbäcksån, Sörqvarnforsens Sportfiske. Även närhet till sportfiskesjön Mälaren som erbjuder ett varierat och intressant sportfiske på både gädda, abborrre, gös m.fl.

Sportfiske vid Skantzen Brukshotell

Vi erbjuder även ett konferenspaket som inkluderar fiske, ni flugfiskar på inplanterad regnbåge och öring i Kolbäcksforsen bakom hotellet. Vi tillhandahåller kort utbildning och den utrustning ni behöver. Konferenspaketet passar lika bra för erfarna fiskare som glada nybörjare.

Adress:
Skantzen Brukshotell
Skantzgatan 7
734 40 Hallstahammar
Tel.nr: 0220-212 00
http://skantzen.se/


SKULTUNA


Edens Garden Bed & Breakfast

Närliggande fiskevatten: Svartån, Fläcksjön, Hällsjön, Hörendesjön, Svartån, Kolbäcksån

Edens Garden Bed & Breakfast

Vackert och tyst beläget i Svartådalen, en mycket fantastisk naturmiljö. Vi erbjuder två olika typer boende. Varav en genuin 1700-tals visthusbod och en vacker herrgård. Det spelar inget roll om du kommer ensam, med familj eller som ett mindre företag. Vi gott om plats.

Boende på 1700-tals visthusbod ”The Old Cottage”(max 4 personer)
Boende på herrgården ”The Farm” (max 8 personer, självhushåll)

Edens Garden erbjuder även kanot/kajakuthyrning, fiskekajak, cykeluthyrning, bäversafari, uthyrning av träeka, fiske och uthyrning av fiskeutrustning, 5 dagars Yoga och Naturretreat, Zoom Camp, Frisbee Golf / Disc Golf, fågelskådning (självguidning / guidade), fotografi av natur och vilda djur (självguidning / guidade), vintermys och vedeldad badtunna och även mer vinteraktiviteter.

Fiske i Svartådalen

Fiske i Svartådalen på bl.a. Svartån, Fläcksjön och Hällsjön står garant för rejäl fiskelycka! Du kommer säkert att njuta den totala tystnaden, omgiven av natur som är full av liv.

Medan braxen finner du ofta i den höga vassen, abborre och gädda finns nästan överallt. Öringen kan du hitta i Hörendesjön.

Fisket i dessa trakter är mycket bra, då man ofta får gäddor runt 4-6 kg, Fläcksjön har flera gånger gett gäddor över 10 kg.

Du kan hyra speciell utrustade fiskekajaker för en halv eller heldag med eller utan proffsig fiskeguide.

Adress:
Edens Garden Bed & Breakfast, Cottages and Tourist Activities
Hällsjö 108
726 92 Skultuna
Tel.nr: 070 6818987
www.edensgarden.se