Boende i Småland

<- Tillbaka till landskapen

Småland på karta över Sverige

ANEBY


Fishing in Sweden

Närliggande fiskevatten: Anebysjön, Bunn, Landsjön, Lången, Noen, Nömmen, Ralången, Ören, Stora Nätaren, Solgen, Sommen, Vättern, Ylen m.fl.

Fishing in Sweden

Fishing in Sweden erbjuder fiskeguidningar samt boende i 25 stugor vid olika sjöar i Småland för din fiskesemester.

Sommar som vinter kan du bo i våra stugor och boka guidade fisketurer med vår professionella fiskeguide Henrik Olsson.

Oavsett om det gäller pelagiskt vertikalfiske efter stor gös eller sportfiske efter stor gädda, abborre och röding; vår predatorfiske specialist Henrik Olsson ordnar en spännande sportfiske upplevelse efter dina önskemål.

Våra stugor ligger vid olika sjöar, mest i norra Småland mellan Aneby, Jönköping, Gränna och Tranås. Stuguthyrning gäller från lördag till lördag.

Korttidsboende finns i närliggande hotell eller bed & breakfast.

Vi tillhandahåller även båtuthyrning, fiskekortsförsäljning, vandringsleder, svamp-, och bärplockning.

Fiskeguidningar för röding sker i Vättern, för gös, gädda och abborre sker det på någon av de mindre sjöarna i småland. Det finns heldags- och halvdagsturer.

Fiskeutrustning, flytvästar och fika ingår.

För företag och grupper erbjuder vi olika paketlösningar med konferensmöjligheter, boende, mat & fika, bastubad, mm.

Läs mer på vår hemsida.

Adress:
Fishing in Sweden
Paradis Södergård 1
578 92 Aneby
Mobil: 076-8152029
http://www.fishing-in-sweden.com/
http://www.jonkoping-sweden.com/

Kontaktpersoner: Henrik Olsson & Michael Kleemann


EKSJÖ


Paradis Fiskecamp

Närliggande fiskevatten: Södra Wixen

Paradis Konferans & Sportfiskecamp

Vår fiskecamp ligger på det småländska höglandet, mellan Eksjö och Nässjö vid sjön Södra Wixen. Sommar som vinter är ni välkomna till oss. Vi erbjuder varierat sportfiske på främst gädda och abborre. I vår närhet finns även förnämliga vatten med grov gös och stridbar regnbåge.

Fiskecampen erbjuder 3 moderna stugor med 4, 6 och 8 bäddar. Därutöver finns 3 st 2-bäddsstugor. Eget sänglinne och handdukar medtages. Separat dusch och toalett i service byggnad.

På campen finns ett stort vindskydd, bastu, omklädningsrum, grill och öppen spis.

Välutbildad fiskeguide som kan Södra Wixen utan och innan. Vi talar både engelska och tyska. Guiden kan bokas för kortare eller längre fisketurer.

Båtuthyrning, fiskekortsförsäljning.

Sjöstuga vid Paradis Fiskecamp

I trakten finns trevliga vandringsleder ut i den småländska skogen. Rika möjligheter till avkoppling, svamp-, och bärplockning.

Vi erbjuder även konferensmöjligheter. Om ni vill ha en väl genomförd, givande och dessutom, trevlig och rogivande konferens, skall ni vända dig till oss.

Adress:
Paradis Fiskecamp
Paradis Gård 1
575 96 Eksjö
Tel.nr: 0381-81144
Mobil: 0705-751144
E-post:
lennart@paradisgard.com
www.paradisgard.com

Kontaktperson: Lennart Swärdh


EMMABODA


Ödevata Fiskecamp

Närliggande fiskevatten: Ödevaten, Långasjön, Mosjön, Flaken, Skepen, Skärsjön, Törn, Svartegöl, Lyckebyån, Hultebräan, Egen fiskedamm

Ödevata FiskeCamp

Erbjuder dig som fiskare ett brett utbud av flera vackra insjöar av olika slag och karaktär. Allt från grunda klarvattensjöar till förtrollade skogssjöar. Fisket är främst traditionellt insjöfiske efter abborre och gädda, även fina gösvatten finns. Föredrar du mete? – Finns det oändligt med (sutare, braxen och lake) fina platser att sitta på och vakta flötet.

Gästerna som kommer till Ödevata erbjuds även regnbågsfiske. Sjöarna är belägna allt från 0 meter till 20 km från campen.

Fin gädda från Ödevaten

Naturen och miljön är mycket vacker i och runt Ödevata. Ni hittar alltid en egen plats både på sjön och på land för att uppleva stillheten och tystnaden. Alla våra gäster har tillgång till fina gillplatser som man hittar både på vid sjökanten, vid sitt boende och ute på sjön.

På Ödevata FiskeCamp erbjuder vi hela konceptet för enskilda fiskare och hela grupper. Boende, uthyrning av roddbåtar, elmotorer, kanoter, kajaker, fiskeutrustning, flytvästar, fiskeguide mm. En mindre sportfiskebutik finns på anläggningen. Boendet är rumsuthyrning eller boende i eget hus. Härligt hett bad i bastu och i vedeldad tunna kan ni hyra till. Till grupper ordnar vi gärna helpension.

Pris från 130 kr/pers/dag (inkl. fiskekort och roddbåt med elmotor) Boende från 95 kr/pers/natt.

Vi har öppet hela året.

Vi erbjuder även fiske efter regnbåge i våra dammar som ligger i anslutning till campen. Att hyra en damm med fiske är perfekt för kompisgänget, företag eller kickoff då ni har ensamrätt till fisket. Boka med eller utan guide. Lilla dammen är dessutom anpassad för rörelsehindrade med en bred grusgång och 2 st bryggor med kant.

Butiken/ Receptionen är öppen under högsäsong 1 juni – 31 augusti, varje dag mellan kl. 9:00 – 11:00 och mellan kl. 16:00 – 18:00. Alla andra dagar når ni oss endast via telefon eller mail. Ni är alltid välkomna att höra av er så serva vi er så gärna.

Ödevata FiskeCamp
Ödevata 104
361 92 Emmaboda
Tel.nr: 0471-504 30
Fax: 0471-504 22
E-post:
info@odevatafiskecamp.se
www.odevatafiskecamp.se


HÖGSBY


Staby Gårdshotell

Närliggande fiskevatten: Allgunnen (Högsby), Emån

Boende, restaurang, evenemang och konferenser.

Adress:
Staby Gårdshotell
Skvadronvägen
579 92 Högsby
Tel: 0491-28120
http://www.stabygarden.se


LÖNASHULT, TVETARYD


Mycket fin stuga nära sjö med privat båt och brygga vid Tvetaryd

Närliggande fiskevatten: Åsnen, Heligeå

Mycket fin stuga i det vackra Åsnenområdet. Tillgång till privat brygga och båt ingår i hyran. Båtmotor finns att hyra. Sjön Åsnen har väldigt bra gädd- och gösfiske, och flera naturreservat finns i området.

Mycket fin stuga nära sjö

Stugan ligger i ett väldigt avskilt och lugnt läge, omgiven av bokskog och stenmurar. Inuti stugan finner du en välbevarad och vacker interiör, tillsammans med moderna bekvämligheter som TV och DVD-spelare. Modern spis, kyl och frys, disk- och tvättmaskin samt en fräsch och luktfri mulltoalett finns. Duschkapacitet finns för en hel familj genom en stor varmvattenberedare.

Totalt finns 6 sängar och en bäddsoffa. 2 större sängar i separat sovrum, 4 sängar i våningssäng, samt en bäddsoffa i vardagsrummet.

Stugan hyrs ut veckovis. Lågsäsong: 3500 kr/vecka, 575 kr/dygn

Högsäsong: 4500 kr/vecka, 740 kr/dygn

Mellansäsong: 3900 kr/vecka, 640 kr/dygn. Priserna gäller för 2013.

Kontakt: Marie-Louise
E-post: tvetaryd@gmail.com

Länk till info på Stugknuten

Hemsida: http://www.gustansborg.se/


MARKARYD


Sjötorpet Camping

Närliggande fiskevatten: Jetesjön, Markaryds FVO

Ligger alldeles nere vid strandkanten av Jetesjön. 65 st uppställningsplatser för husvagnar och husbilar (50 st el), ca 50 tältplatser. 3 st stugor med vardera 4 bäddar.

Restaurang. Servicehus på området med modernt kök, tvättstuga och stor barnavdelning, 50 st sittplatser i anslutning till köket.

Båt- och kanotuthyrning.

Adress:
Sjötorpet Camping
Strandvägen 4
285 31 Markaryd
Tel.nr: 0433-103 16
http://markarydscamping.se/


LÅNGÖ-TOMTEHOLM (NYDALA), STOCKARYD


Adventure of Småland AB

Närliggande fiskevatten: Rusken, Vrigstadån, Lagan, Lången, Kalvsjön, Härån, Oskarshamns skärgård

Adventure of Småland

Fiskecamp, boende, friluftsliv och turismläger vid Långö-Tomteholm i Smålands mitt.

Anläggningen är öppen från april till november detta är ju givetvis väderberoende.

Vid Rusken, Vrigstadsån och Lången erbjuds både enklare fritidshus och komplett möblerade hus med ett boende av hög kvalité.

Vi erbjuder även: Kanotuthyrning. Kanotfärder på Vrigstadån, sjön Rusken och vidare till Lången. Uthyrning av fiskeutrustning. Fiskeguideservice. Försäljning av fiskekort. Cykeluthyrning och mycket mer. För grupper finns paketer och specialanbuder.Gösfisket är mycket bra i sjön Rusken med fångstvikter upp mot tio kilo.

Gädda och gös på Adventure of Småland

Under vår/höst är Jerk-fiske efter gädda en spännande metod. Även Vertical jigging har kommit för att stanna när det gäller gös, men spinn, fluga, trolling och mete passar alla bra i Rusken, en sjö som passar de flesta fiskare. Här finns även abborre, braxen, lake och ål.

Det har skrivits en hel del om oss och vår verksamhet i både svenska och utländska tidningar genom åren. Gå gärna till denna sidan och läs igenom artiklarna.

Vi ser gärna de stora fiskarna sätts tillbaka, och i den mån man vill äta fisk, välja de mellanstora. Fiska med förstånd och behåll bara fisk ni kan äta för dagen.

Båtarna på Adventure of Småland

Fiskeuide finns på plats för tips på platser och tekniker, och kan även bokas för guidade turer.

Våra uthyrningsbåtar är mycket välutrustade; Linder 440 4,4m och Ryds 4,25m med Suzuki 4 hk 4-takt. Möjligt att hyra Humminbird 120 portabel fishfinder och minnikota elmotor.

Adress:
Adventure of Småland AB
Långö-Tomteholm
570 02 Stockaryd
Tel.nr: 0382-32026
Fax: 0382-32026
Mobil: 070-5825772
E-post:
kontakt(at)smalandreisen.de
www.smalandreisen.de
Länk till fiskecampen
Länk till vår videosida

Kontaktpersoner:
Gaby och Otto Seitz


TINGSRYD


Strömmagården

Närliggande fiskevatten: Ronnebyån

Strömmagården ligger på den halvöinvid Ronnebyån med utsikt över ån och dammen. Vi erbjuder boende i bl.a stugorna Ladugården, Timmer- och Källarstugan. I Ladugårdens övervåning finns fyra rum med tre bäddar i varje. Stugorna har verandor i söderläge. Grillstuga och fiskrök finns på gården och grillplatser finns längs ån.

Strömmagården

Vi kan ta emot 35 gäster. Grillstuga och fiskrök finns på gården. Grillplatser finns längs ån.

Fiskevattnen består av en sju km lång sträcka av Ronnebyån, omväxlande strömmande och lugna vatten. Här finns öringar på över två kilo och gäddor på tio kilo. I vikarna finns huggvillig jättebraxnar och ån är full av kräftor.

Övrig service: Båt- och kanotuthyrning, fiskeguideservice, fiskekortförsäljning, hyra av enklare fiskeutrustning. Båtar kan även transporteras till andra fiskevatten efter överrenskommelse. Jaktarrangemang kan ordnas efter önskemål

Strömmagården

Konferenser med bl.a. kräftfiske och kan skäddarsys efter önskemål. Ett modernt konferensutrymme erbjuds. Måltider, frukost och lunchpaket går att beställa.

För exempel på vårt rika utbud av andra aktiviteter besök vår hemsida.

Runt Strömmagården finns mycket fina strövområden. Nära till Smålands glasrike.

20 km till Tingsryd med all service. Kiosk, café, matservering och bensin finns inom 10 km.

Strömmagården
Strömmarna 4
362 93 Tingsryd
Tel.nr: 0477-130 90
Mobil: 0709-73 39 61
E-post:
bengt@strommagarden.se
www.strommagarden.se

Kontaktpersoner: Bengt Holmberg och Lena Rundqvist


VETLANDA, SLAGERYD


Smålandsfiskarnas Fiskecamp

Närliggande fiskevatten: Smålandsfiskarnas Fiskecamp

Smålandsfiskarnas Fiskecamp

Campen är belägen ca 2,5 mil söder om Vetlanda i utkanten av den lilla byn Slageryd.

Här finns 12 röda timrade stugor, alla med sin egna karaktär. Utanför dörren vakar både öring och regnbåge i våra dammar. Den småländska skogen omsluter stugbyn och ger den en nästintill trolsk stämning.

Frukosten serveras i storstugan där det finns plats för ca 25 personer. Här kommer även konferenser och temakvällar hållas. Det finns också en uteterass i anslutning till storstugan med både grillmöjligheter och vedeldad spis.

Öring från Smålandsfiskarnas Fiskecamp

Gemytligt boende med en riktigt småländsk anda.

Vi har stugor i olika storlekar. En del av dem lite enklare och andra av dem med högre standard. I vissa stugor finns det kök för självhushåll för den som önskar.

Adress:
Smålandsfiskarnas Fiskecamp
Slageryd
Vetlanda

Kontaktpersoner:
Viktor Petersson, 073 5034232, E-post:
viktor@smalandsfiskarna.se
Daniel Johansson, 072 3080225, E-post:
daniel@smalandsfiskarna.se

Lär mer om vår fiskecamp, fiskevatten, kurser, guidning och allt annat vi erbjuder:
http://www.smalandsfiskarna.se
https://www.facebook.com/smalandsfiskarna/


ÄLGHULT


Vidinge Gård

Närliggande fiskevatten: Alsterån, Våraskruvsjön

Vidinge Gård ligger naturskönt, mitt i Glasriket i Småland och fungerar som fiskecenter för Strömfiske Alsterån.

Hund och familjevänligt boende för fiskare och naturälskare.

Vi har 17 ljusa och fräscha rum med totalt 38 bäddar.

Vidinge Gård

Här finns rum med egen WC/Dusch, vandrarhemsrum med gemensam WC/dusch och lägenheter som passar perfekt för mindre eller större sällskap och kök för självhushållning.

I restaurangen serveras god, hemlagad mat och vi erbjuder gärna picknick/lunchpaket att ta med på turen. Vänligen ring för att förboka.

Här i vårt Fiskecenter säljer vi fiskekort för Strömfiske Alsterån, en drygt 15 km lång naturskön sträcka med ambition att vara ett av Sveriges bästa öringvatten. Vi erbjuder även fiske i fina gädd- och abborrvatten. Fiskeutrustning och båtar finns för uthyrning. Förutom fiske finns goda möjligheter till olika aktiviteter för naturälskare: cykel/vandringsleder, fågeltorn, svampskogar och utflyktsmål för dagsturer. Cyklar finns för uthyrning.

Alsterån

Vi erbjuder även goda möjligheter till företag som vill kombinera konferens, utbildning eller fest med naturnära aktiviteter eller öringfiske.

Möjlighet finns att hyra hela pensionatet för grupper från ca 20-35 personer eller fler om vissa kommer med husvagn eller husbil. Exempel på nöjda, årligen återkommande grupper är hundträningsläger, familjeträffar och ett squaredance-gäng.

Besök vår hemsida för mer info.

Adress:
Vidinge Gård
Svartshult
360 76 Älghult
Tel.nr/fax: 0481-63237
E-post:
mail@vidingegard.com
http://www.vidingegard.com/
www.facebook.com/vidingegard