Boende i Småland

<- Tillbaka till landskapen


OKNÖ


Boende intill Kalmarsund

På Oknö enbart några mil norr om Kalmar hittar ni detta fantastiska boende. Området, som är känd för sitt enorma bestånd av riktigt stor abborre lockar fiskare från hela Europa och här bor du bara ett stenkast ifrån.

Huset på 155 kvm är nybyggt och modernt med härlig havsutsikt och erbjuder följande: Stort kök med många sittplatser, 3 rum (6 sovplatser,) stort allrum, 2st toaletter.

I nära anslutning till boendet finns tillgång till en bra ramp för att kunna traila er båt i och ur sjön. På tomten går det bra att parkera ekipagen. Boendet bokas via airbnb och Martina är värd.

Bokning görs på följande länk: https://www.airbnb.se/rooms/647744300735771549?check_in=2022-08-22&check_out=2022-08-25&guests=1&adults=3&children=1&s=67&unique_share_id=42f75ffa-25a9-41fb-b8c0-61ad1d8e184d


EMMABODA


Ödevata Fiskecamp

Närliggande fiskevatten: Ödevaten, Långasjön, Mosjön, Flaken, Skepen, Skärsjön, Törn, Svartegöl, Lyckebyån, Hultebräan, Egen fiskedamm

Ödevata FiskeCamp

Erbjuder dig som fiskare ett brett utbud av flera vackra sjöar av olika slag och karaktär. Allt från grunda klarvattensjöar till förtrollade skogssjöar. Fisket är främst traditionellt insjöfiske efter abborre och gädda, även fina gösvatten finns. Föredrar du mete? – Finns det mycket fina sutare, braxen och lake i sjöarna. Vi tipsar om bra platser att meta från land på om man inte önskar hyra båt. 

Sjöarna är belägna allt från 0 meter till 20 km från campen.

Naturen och miljön är mycket vacker i och runt Ödevata. Ni hittar alltid en egen plats både på sjön och på land för att uppleva stillheten och tystnaden. Alla våra gäster har tillgång till fina grillplatser på campens område. 

Ödevata FiskeCamp erbjuder hela konceptet för enskilda fiskare och hela grupper. Ödevata lockar både erfarna sportfiskare, nybörjare och barnfamiljer. Vi har både boende, fiske och uthyrning av roddbåtar, elmotorer, kanoter, kajaker, fiskeutrustning, flytvästar, fiskeguide mm. I receptionen har vi ett litet sortiment med det nödvändigaste som lite drag, lina och mask till försäljning. 

Hos oss bokar man rum i vårt gårdshotell för en eller flera nätter, fritidshus till uthyrning veckovis eller en plats på vår lilla camping.

Dubbelrum inkl frukost från 1040 kr per natt. 

Stuguthyrning (6-9 bäddar)  från 12 000 kr per vecka. 

En roddbåt med elmotor kostar 350 kr per dag. Fiskekort mellan 50 – 100 kr per pers per dag. 

Vi har öppet hela året.

Vi erbjuder även fiske efter regnbåge i våra dammar som ligger i anslutning till campen. Att hyra en damm med fiske är perfekt för kompisgänget, företag eller kickoff då ni har ensamrätt till fisket. Boka med eller utan guide. Lilla dammen är dessutom anpassad för rörelsehindrade med en bred grusgång och 2 st bryggor med kant.

Butiken/ Receptionen är öppen under högsäsong 1 juni – 31 augusti, varje dag mellan kl. 9:00 – 11:00. Alla andra dagar bokar ni i förväg via telefon eller mail. Ni är alltid välkomna att höra av er så serva vi er gärna.

Ödevata FiskeCamp
Ödevata 104
361 92 Emmaboda

Tel.nr: 0471-504 30
Fax: 0471-504 22

E-post: info@odevata.se
www.odevata.se


HÖGSBY


Staby Gårdshotell

Närliggande fiskevatten: Allgunnen (Högsby), Emån

Boende, restaurang, evenemang och konferenser.

Adress:
Staby Gårdshotell
Skvadronvägen
579 92 Högsby
Tel: 0491-28120
http://www.stabygarden.se


LÖNASHULT, TVETARYD


Mycket fin stuga nära sjö med privat båt och brygga vid Tvetaryd

Närliggande fiskevatten: Åsnen, Heligeå

Mycket fin stuga i det vackra Åsnenområdet. Tillgång till privat brygga och båt ingår i hyran. Båtmotor finns att hyra. Sjön Åsnen har väldigt bra gädd- och gösfiske, och flera naturreservat finns i området.

Mycket fin stuga nära sjö

Stugan ligger i ett väldigt avskilt och lugnt läge, omgiven av bokskog och stenmurar. Inuti stugan finner du en välbevarad och vacker interiör, tillsammans med moderna bekvämligheter som TV och DVD-spelare. Modern spis, kyl och frys, disk- och tvättmaskin samt en fräsch och luktfri mulltoalett finns. Duschkapacitet finns för en hel familj genom en stor varmvattenberedare.

Totalt finns 6 sängar och en bäddsoffa. 2 större sängar i separat sovrum, 4 sängar i våningssäng, samt en bäddsoffa i vardagsrummet.

Stugan hyrs ut veckovis. Lågsäsong: 3500 kr/vecka, 575 kr/dygn

Högsäsong: 4500 kr/vecka, 740 kr/dygn

Mellansäsong: 3900 kr/vecka, 640 kr/dygn. Priserna gäller för 2013.

Kontakt: Marie-Louise
E-post: tvetaryd@gmail.com

Länk till info på Stugknuten

Hemsida: http://www.gustansborg.se/


MARKARYD


Sjötorpet Camping

Närliggande fiskevatten: Jetesjön, Markaryds FVO

Ligger alldeles nere vid strandkanten av Jetesjön. 65 st uppställningsplatser för husvagnar och husbilar (50 st el), ca 50 tältplatser. 3 st stugor med vardera 4 bäddar.

Restaurang. Servicehus på området med modernt kök, tvättstuga och stor barnavdelning, 50 st sittplatser i anslutning till köket.

Båt- och kanotuthyrning.

Adress:
Sjötorpet Camping
Strandvägen 4
285 31 Markaryd
Tel.nr: 0433-103 16
http://markarydscamping.se/


LÅNGÖ-TOMTEHOLM (NYDALA), STOCKARYD


Adventure of Småland AB

Närliggande fiskevatten: Rusken, Vrigstadån, Lagan, Lången, Kalvsjön, Härån, Oskarshamns skärgård

Adventure of Småland

Fiskecamp, boende, friluftsliv och turismläger vid Långö-Tomteholm i Smålands mitt.

Anläggningen är öppen från april till november detta är ju givetvis väderberoende.

Vid Rusken, Vrigstadsån och Lången erbjuds både enklare fritidshus och komplett möblerade hus med ett boende av hög kvalité.

Vi erbjuder även: Kanotuthyrning. Kanotfärder på Vrigstadån, sjön Rusken och vidare till Lången. Uthyrning av fiskeutrustning. Fiskeguideservice. Försäljning av fiskekort. Cykeluthyrning och mycket mer. För grupper finns paketer och specialanbuder.Gösfisket är mycket bra i sjön Rusken med fångstvikter upp mot tio kilo.

Gädda och gös på Adventure of Småland

Under vår/höst är Jerk-fiske efter gädda en spännande metod. Även Vertical jigging har kommit för att stanna när det gäller gös, men spinn, fluga, trolling och mete passar alla bra i Rusken, en sjö som passar de flesta fiskare. Här finns även abborre, braxen, lake och ål.

Det har skrivits en hel del om oss och vår verksamhet i både svenska och utländska tidningar genom åren. Gå gärna till denna sidan och läs igenom artiklarna.

Vi ser gärna de stora fiskarna sätts tillbaka, och i den mån man vill äta fisk, välja de mellanstora. Fiska med förstånd och behåll bara fisk ni kan äta för dagen.

Båtarna på Adventure of Småland

Fiskeuide finns på plats för tips på platser och tekniker, och kan även bokas för guidade turer.

Våra uthyrningsbåtar är mycket välutrustade; Linder 440 4,4m och Ryds 4,25m med Suzuki 4 hk 4-takt. Möjligt att hyra Humminbird 120 portabel fishfinder och minnikota elmotor.

Adress:
Adventure of Småland AB
Långö-Tomteholm
570 02 Stockaryd
Tel.nr: 0382-32026
Fax: 0382-32026
Mobil: 070-5825772
E-post:
kontakt(at)smalandreisen.de
www.smalandreisen.de
Länk till fiskecampen
Länk till vår videosida

Kontaktpersoner:
Gaby och Otto Seitz


TINGSRYD


Strömmagården

Närliggande fiskevatten: Ronnebyån

Strömmagården ligger på den halvöinvid Ronnebyån med utsikt över ån och dammen. Vi erbjuder boende i bl.a stugorna Ladugården, Timmer- och Källarstugan. I Ladugårdens övervåning finns fyra rum med tre bäddar i varje. Stugorna har verandor i söderläge. Grillstuga och fiskrök finns på gården och grillplatser finns längs ån.

Strömmagården

Vi kan ta emot 35 gäster. Grillstuga och fiskrök finns på gården. Grillplatser finns längs ån.

Fiskevattnen består av en sju km lång sträcka av Ronnebyån, omväxlande strömmande och lugna vatten. Här finns öringar på över två kilo och gäddor på tio kilo. I vikarna finns huggvillig jättebraxnar och ån är full av kräftor.

Övrig service: Båt- och kanotuthyrning, fiskeguideservice, fiskekortförsäljning, hyra av enklare fiskeutrustning. Båtar kan även transporteras till andra fiskevatten efter överrenskommelse. Jaktarrangemang kan ordnas efter önskemål

Strömmagården

Konferenser med bl.a. kräftfiske och kan skäddarsys efter önskemål. Ett modernt konferensutrymme erbjuds. Måltider, frukost och lunchpaket går att beställa.

För exempel på vårt rika utbud av andra aktiviteter besök vår hemsida.

Runt Strömmagården finns mycket fina strövområden. Nära till Smålands glasrike.

20 km till Tingsryd med all service. Kiosk, café, matservering och bensin finns inom 10 km.

Strömmagården
Strömmarna 4
362 93 Tingsryd
Tel.nr: 0477-130 90
Mobil: 0709-73 39 61
E-post:
bengt@strommagarden.se
www.strommagarden.se

Kontaktpersoner: Bengt Holmberg och Lena Rundqvist


VETLANDA, SLAGERYD


Smålandsfiskarnas Fiskecamp

Närliggande fiskevatten: Smålandsfiskarnas Fiskecamp

Smålandsfiskarnas Fiskecamp

Campen är belägen ca 2,5 mil söder om Vetlanda i utkanten av den lilla byn Slageryd.

Här finns 12 röda timrade stugor, alla med sin egna karaktär. Utanför dörren vakar både öring och regnbåge i våra dammar. Den småländska skogen omsluter stugbyn och ger den en nästintill trolsk stämning.

Frukosten serveras i storstugan där det finns plats för ca 25 personer. Här kommer även konferenser och temakvällar hållas. Det finns också en uteterass i anslutning till storstugan med både grillmöjligheter och vedeldad spis.

Öring från Smålandsfiskarnas Fiskecamp

Gemytligt boende med en riktigt småländsk anda.

Vi har stugor i olika storlekar. En del av dem lite enklare och andra av dem med högre standard. I vissa stugor finns det kök för självhushåll för den som önskar.

Adress:
Smålandsfiskarnas Fiskecamp
Slageryd
Vetlanda

Kontaktpersoner:
Viktor Petersson, 073 5034232, E-post:
viktor@smalandsfiskarna.se
Daniel Johansson, 072 3080225, E-post:
daniel@smalandsfiskarna.se

Lär mer om vår fiskecamp, fiskevatten, kurser, guidning och allt annat vi erbjuder:
http://www.smalandsfiskarna.se
https://www.facebook.com/smalandsfiskarna/