Boende i Lappland

<- Tillbaka till landskapen


AMMARNÄS


Ammarnäs Fjällhotell

Närliggande fiskevatten: Vindelälven, Tjulån, Gautsträsk, Bertejaure, Giertsbäcken

Ammarnäs Fjällhotell

Ammarnäs fjällhotell ligger i Sorsele kommun i Södra Lappland. Boende i ett fjällnära område och i en fantastisk miljö.

Hotellet har 30 rum av varierande storlek med dusch/wc. Dessutom finns en 3-rums lägenhet med kök att hyra på hotellet.

Vandrarhemmet ligger ca 75m ifrån hotellet. 12 st. 4-bäddsrum. Alla med toalett och handfat. Gemensamt kök och sällskapsrum.

Vi har fjällen runt omkring oss och ett underbart fjällfiske på röding, öring samt harr och i Vindelälven den berömda Ammarnäsöringen.

Vindelälvens forsar lockar flugfiskare från hela världen. I de övre delarna av älven, runt Kraddsele och Ammarnäs finns det stor chans att komma i kontakt med den välväxta Ammarnäsöringen som har en medelvikt på över 3,5 kg.

Det finns möjlighet till ridning upp till fjälls på Islandhästar eller en helikoptertur runt fjällmassiven.

På vintern finns skoterleder som tar dig upp till fjälls där rödingen väntar eller varför inte åka hundspann. Även ripjakt.

Efter alla aktiviteter kan du koppla av i vår pub eller 28-gradiga bassäng.

Mer info på vår hemsida. Välkommen till oss.

Adress:
Ammarnäs Fjällhotell
Box 2
920 75 Ammarnäs
Hotellet: 0952 600 03
Mobil: 070 5267017. Fax: 0952-603 45
E-post:
fjallhotell@ammarnasgarden.se
http://www.ammarnasgarden.se


Vindelåforsens Stugby

Närliggande fiskevatten: Vindelälven, Tjulån, Bertejaure

Husen är alla rymliga och modernt utrustade för ett lyckat självhushåll. Ta med alla kompisarna för det finns åtta bäddar i flera av husen.

Två kojor vid stranden av Vindelälven för enkelt boende och möjlighet till berättarkväll i vår konferensloge. Vi säljer fiskekort och kan visa dig tillrätta i området. Guidad tur på beställning.

Adress:
Vindelåforsens Stugby
Vindelåforsen
Box 56
920 75 Ammarnäs
Tel.nr: 070-6110301
E-post:
urban@bertejaure.se
http://www.bertejaure.se/

Stugvärd: Urban Berglund


Bertejaure Fiskecamp och Fäbod

Närliggande fiskevatten: Bertejaure

Bertejaure Fiskecamp och retreat ligger på norra stranden av Västra Bertejaure.

Dit kommer du med stugvärden på en guidad tur med jeep längs Georgsvägen och sista biten med båt.

Kojorna har enkel standard, hög säkerhet och det finns gasolkök, solcell för 12 volt, vedspis för värmen, torrtoa på gården och enkla jordkällare för matförvaring.

Du köper paket med koja, båt, fiskekort och guidad tur och ni kan vara från två till åtta deltagare på en färd.

I området ligger trettio tjärnar, sjön Bertejaure och den populära Rakkaurebäcken.

Stugvärd: Urban Berglund

Tel.nr: 070-6110301
E-post:
urban@bertejaure.se
http://www.bertejaure.se


Ammarnäs Wärdshus/Fiskecentrum

Närliggande fiskevatten: Vindelälven, Tjulån, Ältsån, Gautsträsk, Bertejaure, Giertsbäcken

Ammarnäs Wärdshus/Fiskecentrum

Vid Ammarnäs, en liten fjällby vid vägs början, förenas Tjulån och Vindelälven. En flugfiskares dröm. Ammarnäs är porten till Vindelfjällen med ett av Europas största skyddade naturområden.

Du äter, bor och får guidning hos oss. Vi erbjuder hotellboende, stugor och vandrarhemsrum. Vår restaurang erbjuder a la carte med inställningen att servera så mycket som möjligt av råvaror från närområdet.

Ett oändligt antal sjöar och strömmande vatten att välja på. Här flyter Vindelälven, med sin välkända storvuxna Ammarnäsöring. Här finns även fantastiskt fiske efter harr och röding.

Fiske vid Ammarnäs

Även om detta område räknas till ett av Sveriges glesast befolkade områden så når du Ammarnäs med bil och du har närhet till civilisationen.

Vår butik säljer både fiskeprylar och fiskekort.

Upptäck också våra helikopterturer till exklusiva vatten som erbjuds tack vare Ran och Grans sameby. Vatten som få fiskat på. Du flyger ut med en guide, bor i kåta, äter gott och fiskar på bestånd som ser ut som de gjorde förr.

Vi älskar att fiska. Dela det med oss.

Video ifrån Ammarnäs

Välkommen till Ammarnäs.

Kontaktadress:
Ammarnäs Wärdshus c/o FishYourDream
Hamngatan 4
621 57 Visby
Tel.nr: 0952-60200 eller 0733761897
E-post:
info@fishyourdream.com
www.fishyourdream.com


ARJEPLOG, JÄKKVIK


Miekak Jakt & Fiskecamp

Närliggande fiskevatten: Miekak, Bartekälven

Fiske vid Miekak Jakt & Fiskecamp

Flugfisket i Miekakområdet är utan tvekan ett av landets bästa. Området är känt även utanför landets gränser som en av de få riktiga vildmarkscamperna som finns kvar. Men trots att Miekak är vida berömt behöver du inte trängas runt vattendragen. Området är som sagt vidsträckt och antalet besökare begränsat.

Även pimpelfisket på vårvintern kan vara nog så spännande och har en alldeles speciell tjusning. Mängder av sjöar och sel att fiska på och hittar du bara ståndplatserna kommer huggen tätt. Dom riktigt stora fiskarna är högaktiva efter vinterns långa mörker, här tas det många imponerande fiskar varje säsong. Inte ovanligt upp till 3-4 kilo.

Campen har 25 stugor varav 21 st som finns i lägret, till varje 4-bädds stuga finns det en båt som fritt får disponeras och möjlighet att hyra motor finns. Övriga stugor ligger utspridda i området, en stuga ligger vid Storselet, en vid sjön Njargalis och de två andra vid sjö 830. Stugorna har 6 bäddar och alla våra stugor har komplett köksutrustning med gasol och kamin för värmens skull. I lägret finns även möjlighet att hyra bastu som bokas hos lägervärden.

Butiken tillhandahåller ett bassortiment med konserver, bröd, öl, läsk, godis, lite fiskeutrustning och annat bra att ha. Under högsäsong (Juli – September) när vi flyger varje dag finns även färskt bröd, mjölk, fil mm

Campen öppnar den 1 juli.

Tillhandahåller även flygservice (helikopter).

Heli AB anordnar färdiga fiskepaket men även personligt anpassade fiskeäventyr till andra fiskeplatser i Arjeplogsfjällen. Du kan välja att utgå från Arlanda eller från deras bas i Arjeplog (Tjärnberg).

Läs mer om deras fantastiska utbud på deras hemsida:  http://www.miekak.com

Adress:
Miekak Jakt & Fiskecamp
Hamnplan
930 90 Arjeplog
Tel: 0961-61240
E-post:
miekak@heli.se
http://www.miekak.com


Vuoggatjålme

Närliggande fiskevatten: Vuoggatjålmejaure, Skidnakjaure, Sieldutjåkkå, Ruonekjåkkå, Smuolejåkkå, Guoletisjaure Öppet året runt. Stugby med Arjeplogsfjällens bästa boende.

Vuoggatjålme

Nybyggda fina stugor med braskamin, bastu, diskmaskin, tre sovrum, stort välutrustat kök och dessutom fin altan med härlig utsikt över fjällvärlden. Finns även andra boendealternativ.

Vuoggatjålme stuginredning

Försäljning av kioskvaror, fiskekort, uthyrning av båtar och snöskotrar samt bokning av helikopter. Restaurang med fullständiga rättigheter. Ring för info om öppettider och aktuell meny.

Arrangerar även färdiga fisketurspaket, med helikopterflyg ut i väglöst land. Vi bedriver även flygservice genom företaget Arctic Air.

Läs mer på vår hemsida.

Adress:
Vuoggatjålme
Vuoggatjålme 952
93894 Arjeplog
Tel.nr: 0961-10715
E-post:
info@vuoggatjalme.se
http://www.vuoggatjalme.se/


Vuonatjvikens Stugby

Närliggande fiskevatten: Misjka, Riebnes, Bartekälven, Gåbdok

Stugbyn ligger i Arjeplogs väglösa fjällvärld strax söder om polcirkeln, omgiven av fiskrika sjöar med naturliga bestånd av röding och öring.

Vuonatjvikens Stugby

Bekvämt boende i moderna stugor av olika storlekar. Alla med generöst avstånd från varandra så man njuta fullt ut av den fridfulla naturen. Stugorna har fullt utrustade kök. Vi har även restaurang med fullständiga rättigheter, där vi erbjuder måltider av lokala råvaror såsom röding, älg eller ren. Vår restaurang och konferenslokal Nåidde har plats för ca 50 pers.

Vi kan skräddarsy er vistelse efter era önskemål, och kan ordna till exempel fisketurer, utflykter, jakt och helikopterlyft. Möjligheterna är oändliga.

Fiske vid Vuonatjvikens stugby

Sommarfiske och vinterfiske. I sjön Riebnes fiskar man lämpligast med långedrag. På fjället ligger den vackert belägna sjön Misjka, med stor röding och öring. Flugfiskeälven Bartek med utloppet alldeles intill stugbyn, erbjuder fina fiskesträckor med fina öringar. För den som vill ta sig till mer avlägsna sjöar finns möjlighet till helikopterlyft. Vi erbjuder även båtuthyrning, fiskeguidning, jakt m.m.

Läs mer om allt vad vi kan erbjuda på vår hemsida.

Adress:
Vuonatjvikens Stugby Jan o Eva Johansson
Fack 1764
930 90 Arjeplog
Sverige
Tel.nr: 0961-43031
E-post:
eva@vuonatjviken.com
www.vuonatjviken.com/


GÄLLIVARE


Tjuonajokk Fiskecamp

Närliggande fiskevatten: Kaitum

Tjuonajokk Fiskecamp

Till Tjuonajokk tar man sig snabbt och bekvämt med helikopter. Tjuonajokk består av 4-bäddsstugor av självhushållningstyp; där kan man själv laga sin mat, torka kläder och umgås. För den som vill, finns det en restaurang, med fullständiga rättigheter, där man kan äta god mat, ta en öl och utveckla fiskesnacket ytterligare.

Dessutom finns ett fullt utrustat konferensrum. Det finns naturligtvis en stor bastu några steg från sjöstranden. Genom det stora panoramafönstret har man en enastående utsikt över fjällen – en bastu inte enbart för kroppen, utan även själen.

Harr från Kaitum

Fisket, framförallt flugfisket efter harr, i våra strömmar är känt över hela världen. Här träffas människor av olika nationaliteter för att fiska på kanske världens grövsta harrbestånd. Vi erbjuder kompetent fiskeguideservice. Även jakt erbjuds.

Kolla in videon från flugfiskeparadiset Tjunajokk:

Kontaktadress:
Tjuonajokk AB co FishYourDream
Hamngatan 4
621 57 Visby
Tel.nr: 0970-13630 eller 0733761897
E-post:
info@fishyourdream.com
www.fishyourdream.com

Drivs av företaget FishyourDream.


HEMAVAN


Strimasund

Närliggande fiskevatten: Över-Uman, Övre Umeälven

Strimasund Friluftsliv

Erbjuder hemtrevligt boende i ombyggd tullstation Strimsund. Fullt utrustade rum/lägenheter totalt med 23 sängplatser.

Ligger vid sjön Uman ca 40 km från Hemavan utefter Blå vägen mot Norge, 60 km till Mo i Rana i Norge. Omgivningarna bjuder på fina fjällfiskevatten, vandringleder och utmärkta jaktmarker.

Erbjuder förutom boende både jakt- och fiskeguidning, båtuthyrning och på vintern även guidade skoterturer. Vi har även badstamp och grillkåta för uthyrning.

Vi säljer också Statens fiskekort.

Adress:
Strimasund Friluftsliv
Strimasund
920 66 Hemavan
Tel.nr: 0954 37015
Mobil: +47 992 89799
www.strimasund.com


JOKKMOKK


Stákkonjárgga Mountain Lodge

Närliggande fiskevatten: Luleälven, Stora Lulevatten, Langas

Stákkonjárgga Mountain Lodge

Fiska i härliga Lappland längs Vägen västerut. Variera ditt harr- och öringsfiske mellan den brusande Jaurekaskaforsen, de storslagna sjöarna Stora lulevatten och Langas eller andra vackra sjöar i skog och på fjäll.

Upplev idyllen på den fjällnära gården Jaurekaska 1:1.

Stugor med 4-5 bäddar samt bastu och badtunna. Vatten hämtas i sjön och vid behov av el så finns elverk på plats.

Du färdas hit med bil eller buss längs Vägen västerut i Jokkmokks kommun.

Stakkonjarga Mountain Lodge

Du hyr båt eller kanot för din vistelse eller så får du skjuts av stugvärden till stugan. Det enda du behöver ta med är din fritidsutrustning, dina kläder och din mat – resten finns på plats.

Vi erbjuder även småviltsjakt,  skoteråkning, rekreation i fantastisk omgivning – bärplockning, vandring och skidåkning i orörd fjällurskog.

Tel.nr: 073-0740514 / 070-5276838
E-post:
stakkonjargga@gmail.com
www.aluokta.com

Gilla oss på Facebook: https://www.facebook.com/Stakkonjargga2016/


KIRUNA, KARESUANDO


Máttaráhkká – Northern Lights Lodge (Kiruna)

Närliggande fiskevatten: Torneälven

Northern Lights Lodge är en unik plats att bo på om du vill se norrsken och uppleva vår vackra omgivningar och stora vinterutflykter.

Vi kan erbjuda dig en mycket varm, mysig och vistelse – perfekt för par eller vänner som reser tillsammans.

Lodgen har sju dubbelrum, var och en av dem med ett loft och ett badrum. Vi har en öppen planlösning vardagsrum med öppen spis och bekväma stolar där du kan luta dig tillbaka och koppla av med en drink.

Alla våra måltider serveras i en matsal bredvid loungen – under frukost kan du njuta av den bästa frukostvyn i Kiruna – de snötäckta bergen.

Máttaráhkká - Northern Lights Lodge

Vi har också en relaxavdelning med bastu där du kan boka en kväll i vår Northern Light barrel som är placerad utanför på taket med en mäktig utsikt över natthimlen.

På Lodgen kan du låna våra snöskor och gå en promenad utanför, ligga ner på en renhud och värma dig med en kopp varm choklad och om det är en klar himmel du förhoppningsvis se norrsken dansa på natthimlen.

Du har tillgång till gratis WiFi, kaffe, te och kakor och du kan även låna våra snöskor och längdskidor gratis.

Vi välkomnar dig till en home away from home!

Övrig service: Jakt, fiske, kanotturer, vildmark, äventyr, boende, flyg, företagsarrangemang, konferensservice m.m.

Tel.nr: 0980-19191
E-post:
mikko@mattarahkka.se
http://mattarahkka.se/


LAISVALL, OLOFSTRÖM


Adolfströms Handelsbod & Stugor

Adolfströms Handelsbod & Stugor

Närliggande fiskevatten: Laisälven, Laisan, Yraft, Mittisjön, Laddve, Lomtjärn, Gaitsjaure, Rappasjöarna, Lutaure, Veijeströmmen

Adolfströms Handelsbod & Stugor

Öppet året runt. En modern anläggning som sätter personlig service i första hand. Runt omkring finns sjöar där man kan hyra båtar och kanoter för att fiska bl.a. öring och röding.

Stugor i olika prisklasser. Alla stugor är fullt utrustade för självhushåll. De flesta stugorna är också utrustade med toa, dusch och öppen spis. På gården finns också konferenslokal och ladugårdscafé med Lapplands specialiteter på menyn, ett servicehus med toa, dusch och bastu.

I vår handelsbod kan du köpa livsmedel, godis, fiskeutrustning och delikatesser som torkat renkött och röding. Sommartid serverar vi kaffe med nygräddat bröd i ladugårdscaféet.

Fiske i Adolfström

Jakt-, fiske- och fjällvandrings- guideservice. Vi arrangerar även färdiga fiskepaket, t.ex. Rödingveckan i vecka 11 2019. Klicka vidare till vår hemsida för mer info.

Adress:
Adolfströms Handelsbod & Stugor
Adolfström 168
938 93 Laisvall
Tel.nr: +46706173041, +46701908299
E-post:
info@adolfstrom.com
http://www.adolfstrom.com/
http://www.adolfstromshandelsbod.com

Kontaktpersoner:
Marianne & Caroline Thorfve


Stora Björnstugan

Närliggande fiskevatten: Laisälven, Dellikälven, Ajsjávvre, Laisan

130 kvm stor stuga belägen 250 meter från Laisan, med fina fiskevatten både upp- och nedströms Laisälven.

Stora Björnstugan

Stugan: 4 sovrum (9 sängplatser + 2 extrasängar), fullutrustat kök, med bl.a porslin, glas, en bas av kryddor. Bastu, dusch, 2 toaletter – och ett stort vardagsrum med matplats, soffa, sittgrupp och öppen spis. Stugan är perfekt för grupper eller familjer som behöver gott om plats och hög komfort. Utemöbler finns vid huset och en terass vid båthuset där ni kan njuta av utsikten över Laisälven och Niepsurt. Modern kolgrill och fiskrök finns att låna.

Fiska i Laisan

Stugan byggdes på 50-talet för Boliden Mineral och har varit gruvans ”annex” för festliga middagar och övernattningar. Här bor ni bekvämt och har allt ni behöver för självhushåll.

Roddbåt, motorbåt eller kanot finns att hyra för den som vill fiska i Laisan – annars tar du dig enkelt med bil upp- eller nedströms till forsar och tjärnar.

Adress:
Stora Björnstugan
Laisvallbyvägen 12
930 93 Laisvall
Mob: 070-5647303, 070-3834220
E-post:
latitude6607@mac.com
http://www.storabjornstugan.se
Facebooksida

Vi finns även på http://booking.com/

Kontaktpersoner:
Lisa Angberg & Thierry de Pablos


SAXNÄS, MARSFJÄLL


Saxnäsgården Hotell & Konferens

Närliggande fiskevatten: Ransarån, Satsån, Saxån, Ransaren, Gikasjön, Kultsjöån, Kultsjön, Bielite, Marsån, Fiskonbäcken

Mycket lämplig utgångspunkt för sportfiskare som besöker områdets fantastiska fiskevatten. I Kultsjödalen finns det fiskevatten som passar alla. Strömmande vattendrag, sjöar och tjärnar ger besökaren stora valmöjligheter.

Saxnäsgården Hotell & Konferens

Fiska på dagen och bo skönt i hotell, vandrarhem eller stuga på natten. På kvällen äter du gott i restaurangen som har utsikt över Marsfjällen. Kontakta oss så hjälper vi gärna till med förslag på fiskevatten och hur du kan lägga upp en fisketur.

Saxnäsgården är öppet året runt och är beläget i sagolik fjällnatur cirka en timme från Vilhelmina flygplats.

Saxnäsgården Hotell & Konferens AB fungerar som driftsbolag/operatör för anläggningen, inkluderande hotell-, konferens-, butik- och spaverksamhet i Saxnäs.

Adress:
Saxnäsgården Hotell & Konferens
Axel Arons Väg 4
910 88 Marsfjäll
Receptionen: 0940-37700
E-post:
info@saxnas.se
www.saxnas.se


TÄRNABY, VIRISEN


Virisen Lappland

Närliggande fiskevatten: Virisen, Granån

Levande fjälljordbruk som ligger 605 m.ö.h. 5 mil sydost om Tärnafjällen.

Vi har trevliga 4-bädds timmerstugor, fullt utrustade med dusch, wc, el, braskamin och tillgång till separat vedeldad timmerbastu vid sjön Virisen.

Uthyrn. av båt (med eller utan motor), skoter (även kälke och pulka), 5 pers. tältkåta (Moskosel).

Servicebutik med försäljning av sportfiskeutrustning för sommar och vinter, anpassade efter våra vatten. Lokalt bundna flugor, isborrar, skär, håvar, spön, linor, blänken, drag, pannlampor mm tillbehör. Vi säljer även godis, dricka, basvaror, snabbmat,  exklusiva råvaror som ripa, skogsfågel, äkta fjällfisk, lammkött m.m.

Vi har även en restaurang med gårdens egna råvaror på meny.

Fiske efter öring och röding i små tjärnar, åar, bäckar och i sjön Virisen.
Flugfiske på kvoterat vatten. Fiskekortpriser och info här.

Kontakt & Information
Adress: Virisen 105, 920 64 Tärnaby
Kontaktpersoner: Tomas och Gunilla Olofsson.
Tel.nr: 070-2744188
E-post: info@virisen.se

Hemsida: http://www.virisen.se/


VITTANGI, LAINIO


Vittangi Wärdshus

Närliggande fiskevatten: Lainioälven, Torneälv

Vittangi Wärdshus

Vi erbjuder boende, mat, fiske, annorlunda konferenser och naturupplevelser året runt i norra Europas största vildmark.

Bar & restaurang med 65 platser. 18 rum. Konferensavdelning och bastu.

Adress:
Vittangi Wärdshus
Gästisvägen 27
980 10 Vittangi
Tel.nr: 0981-100 24
E-post:
info@lainio.com
http://www.lainio.com/