Boende i Härjedalen

<- Tillbaka till landskapen

Boende erbjuds i:


VEMDALEN


Vålkojan Naturby & Lodge

Vålkojan Naturby & Lodge ligger mellan fjällen i Vemdalen längs med stranden på ån Veman. Det sägs att Vålkojan vid början på 1800-talet var en flottarkoja som också användes av fiskare.

Veman, som gett namn åt dalgången, är ett unikt oreglerat vattendrag som är dalgångens pulsåder och på långa sträckor lättåtkomlig från bilväg. Många är de bäckar som förser Veman med friskt vatten från höjderna på båda sidor och där harr och öring har sina lekplatser. Veman erbjuder ett utmärkt strömfiske efter harr och öring samt också gädda, abborre och sik. Samtliga stugor har terrass ut mot ån och kanoter kan man låna gratis.

I närområdet ligger också Storvåndtjärn, Bergtjärn, Rundstenstjärn, Hanakamtjärn, Järpbäcksdammen, Varggranstjärn och Oxsjön med riktigt bra fiske.

De 5 timmerstugorna i Vålkojan Naturby byggdes 2012 och är på 43 kvm och är fullt utrustade för 4 personer inklusive braskamin och fri tillgång till bastu & relaxstugan som ligger vid åkanten. Vi har också utrustat bastu & relaxstugan med en stor frysbox om man skulle få mycket fisk.


Vålkojan Lodge är en stor timmerstuga på 280 kvm som färdigställdes 2021 och som passar perfekt för en större grupp fiskare som vill ha ett lyxigt boende i allmogestil. 6 sovrum plus sovloft med totalt 20 bäddar och egen bastu, matsal för 24 personer, lounge, TV-rum och stort vardagsrum. Köket håller yppersta klass med genomgående SMEG utrustning. Perfekt för att laga stora måltider och hyrs ofta ut för matlagningskurser

Adress:

Vålkojan 615

84694 Vemhån

Tel. 076-8460026
info@valkojan.se
https://valkojan.se/

Uthyrning: https://agoivemdalen.se/boende/valkojan/


Sonfjällscampen

Närliggande fiskevatten: Ljusnan, Mittån, Grundsjön. Långå FVO, Hede FVO, Hedevikens FVOF, Vikarsjön, Rånden, Vågan, Tumsjön, Rörsjön och Bergtjärn

En liten, mysig camping belägen vid vattnet och vid foten av Sonfjället. Vi har öppet året om och har många bra fiskevatten i vår närhet, både sommar som vinter. Strömmande vatten, åar, sjöar, och tjärnar. Fiskeguide finns att boka.

Fisket i de omgivande fiskevattnen är mycket bra året runt. Bl.a är gäddfisket magiskt under senare delen av maj månad i detta område, kan verkligen rekommenderas.

Vi har 10 fina stugor på 20m², med 2 och 4 bäddar, utrustade med micro, kyl med ett litet frysfack, kokplatta, kaffebryggare och köksutrustning. Nyrenoverade dusch och toalett finns i servicebyggnaden intill. 3st nya kök finns i servicebyggnad 2 där man kan laga mysiga middagar.

Sonfjällscampen

Bra WiFi som fungerar över hela campingens yta.

Bra platser för husvagnar och tält.

Vi säljer fiskekort, fisketillbehör och hyr ut roddbåtar i Ljusnan, Rörsjön och Tumsjön. Vi har även put & take på området med regnbåge.

Hedeviken ligger centralt i Härjedalen och lämpar sig för också därför bra som en utgångspunkt till andra besöksmål och aktiviteter i vårt vackra landskap!

Sonfjället

Adress:
Hedeviken 250
846 92 Hede
Tel.nr: 070-6292286
E-post:
info@sonfjallscampen.se
www.sonfjallscampen.se


LOFSDALEN


Fjällripan Lodge

Närliggande fiskevatten: Lofssjön, Lofsån

Fjällripan Lodge

Fjällripan Lodge erbjuder unikt boende med perfekt utgångläge för besökande sportfiskare. Vi har totalt åtta hus, fyra mindre stugor, tre storstugor, med 86 bäddar totalt, alla stugor är fullt och modernt utrustade, alla håller hög standard med bl.a trådlöst internet, terrass, egen grill. I anslutning finns också ett härbre med relaxavdelning och bastu. Stugorna ligger naturskönt vid Lofsjön. Gångavstånd till bycentrum.

Vattnen i och omkring Lofsdalen är rika på fisk, framförallt öring, röding, gädda, abborre och lake. Både vintern och sommaren erbjuder högintressant fiske.

Lofssjön är med stor sannolikhet Härjedalens allra bästa öringvatten. Men fiske i Lofsdalen är mycket mer än Lofssjön, ca 50 000 ha finns i Lofsdalen/Glöte FVO.

Båtar finns att hyra hos oss. Vi kan även tillhandahålla fiskeguideservice och kurser i flugfiske.

Vi erbjuder aktiviter för hela familjen, allt från vandringar, safaris, snöskoterturer, skidåkning m.m.

Adress:
Tunvägen
840 85 Lofsdalen
Tel.nr: 076-1422050
E-post:
info@fjallripan.net
http://lofsdalenbooking.se


STORSJÖKAPELL


Storsjö Fiskecamp

Närliggande fiskevatten: Ljungan, Sölvbackaströmmarna

Stuguthyrning, fullt utrustade stugor i olika storlekar. Restaurang. Fiskeguideservice, kanot och båtuthyrning.

http://www.storsjo.com/


TÄNNÄS


Tännäskröket

Närliggande fiskevatten: Lossen, Tännån, Tännäs fiskeområde, Mysklan, Rogenområdet

Tännäskröket, harrfiske

Tännäskröket har boende som passar alla. Du kan välja mellan moderna, välutrustade stugor eller lägenheter som inretts med inspiration av naturen och de kringliggande fjällen. Vi har även camping för både tält och husvagn/husbil. Oavsett vilket fjällboende du väljer hos oss har du alltid nära till alla aktiviteter och möjligheter som Funäsdalen och Funäsfjällen har att erbjuda.

Tännäskröket, harrfiske

Tännäskröket är en anläggning både för sommar- och vinteraktiviteter. Under sommaren kan man fiska, vandra, paddla, cykla, och besöka Sveriges enda myskoxhägn.

Vinteraktiviteterna är främst skid- och snowboardåkning, men även skoteråkning, isklättring och vinterfiske.

Under sommaren anordnar vi under vissa veckodagar fisketurer för våra gäster. Både flugfiske för nybörjare, familjefisketurer, kvällfisketurer och visning av notdrag erbjuds.

Tännäskröket, interiör

Anläggningen ligger i anslutning till Rogens Naturreservat. Området kring Tännäskröket har utmärkta fiskeområden, både för flugfiske och vanligt sportfiske.

Det finns ca 15 000 ha sjöar och vattendrag. Fisket är mycket varierat, och man kan fiska bland annat harr, gädda, öring, röding, abborre och sik. Då Platschefen på anläggningen är en fiskeentusiast av stora mått erbjuder vi guidade fisketurer.

Tännäskröket arrenderar egna fiskevatten för fjällfiske enbart avsedda för våra gäster. I dessa vatten planteras ädelfisk kontinuerligt in.

Köp av fiskekort och båthyrning sker på Tännäs Fiskecentrum som ligger nära Tännäskröket.

Tännäskröket, harrfiske

Besöksadress:
Karl Johans Väg 1
840 94 Tännäs
Tel.nr: 0684-24000 (anläggning)
E-post:
bokning@tannaskroket.se http://www.tannaskroket.se


Tännäs Fiskecentrum

Närliggande fiskevatten: Lossen, Tännån, Tännäs fiskeområde, Mysklan

Fiske och fritidsbutik, Minilivs, Fiskekort, Spår och Ledkort, Uthyrning av båtar och fiskeutrustning, Aktiviteter som Flugfiskeintro och Fisketurer, InfoPoint och Fisketips.

Öppet dagligen.

Adress:
Högvålsvägen 22
846 95 Tännäs
Tel.nr: 0684-242 00
FB/Insta: @tannasfiskecentrum
E-post:
info@tannasfiskecentrum.se
http://tannasfiskecentrum.se/


VEMDALEN, BJÖRNRIKE


Stuga i Björnrike, Vemdalen

Närliggande fiskevatten: Vemån (Veman), Sör-Veman, Norr-Veman, Ljusnan, Långå FVO, Hede FVO, Hedevikens FVOF, Svartåstjärn, Aloppan. Finns 250 olika vatten i Vemdalen.

Stuga i Björnrike, Vemdalen

Högt uppe på Vemdalsfjällens sydsluttning i Björnrike, finns en stor stuga att hyra, ski in ski out, ca 20 meter från backen! Tre sovrum, 6 bäddar + 2 bäddar i bäddsoffa, dusch/WC, fullt utrustat kök, allrum med kamin, bastu, stor solaltan i sydväst med milsvidd utsikt över Vemans och Ljusnans dalgångar mot Sonfjället! Finns låsbart kallförråd för skidor, pulkor, golf- och fiskeutrustning etc. Även motorvärmaruttag med timer.

Lediga veckor:
2019: 5, 6, 21, 22, 23, 24, 43, 44
Stugbytardag är lördag. Det finns många restauranger i närheten samt ICA affär i Björnrike.

För fiskeentusiasterna finns ett varierat fiske i sjöar, skogstjärnar och strömmande vattendrag. Fiske året runt, isfiske, flugfiske, spinnfiske.

I Vemdalen är fiske en del av vår kultur och vi delar gärna med oss av den stora fiskelyckan. Till många av de bästa fiskevattnen är det bara en kort promenad från bilvägen. Bryggor, rastkojor och vindskydd med eldstäder har byggts. Båtar att hyra och professionella fiskeguider visar gärna vägen till sina hemligaste favoritvatten. Guiden ”Fiskeguiden” visar vägen till hela 250 olika vatten från mysigt familjefiske efter abborre och gädda till fantastiskt flugfiske! Fiskeguiden finns att köpa på de flesta serviceställen. Vägen till den stora fiskelyckan har aldrig varit enklare!

Solnedgång i Björnrike, Vemdalen

För den som söker ett avbrott från storstadspulsen, stressen och vill finna lite bara/vara-tillvaro så finns här både vacker natur och den oerhörda tystnad fjällvärlden kan bjuda på.

Aktiviteter utöver skidor året runt: Fjällvandring, fjällridning, fiske, golf, cykling, löpning, klättring, svamp- och bärplockning, hundspann, skotersafari. Här får du den perfekta naturupplevelsen alla årstider

Fjällområdet har 180 km rösade leder. Både lättillgängliga och lite mer utmanande. Många passerar fäbodar och våffelstugor.

Skidområdet består av 3 delar, Björnrike, Vemdalsskalet, Storhogna/Klövsjö. Alla tillgängliga på ett och samma SkiPass.

Adress:
Björkstigen 6
840 92 Vemdalen
Tel.nr: 0708-294660
https://www.facebook.com/hyrastugaibjornrike/
E-post:
hyrastugaifjallen@gmail.com