Södra Ånnabodasjön

Sportfiskeområde i norra Närke, norr om Garphyttan, som bjuder på trevligt put&take fiske. Vid Södra Ånnabosjön finns både bryggor, eldstäder och raststuga. Ånnabodaområdet har massor av övriga aktiviteter både sommar och vinter och passar därför utmärkt som utflyktsmål för hela familjen. Runt Ånnabosjön finns en gångväg som är asfalterad så det är lätt för rörelsehindrade att ta sig runt sjön.

Det finns flera utmärkta vandringleder för båda vana och mindre vana skogsvandrare. Och blir du sugen på en bit mat eller kanske en kopp kaffe så finns resturang inom gångavstånd från Södra Ånnabosjön.

Under vintersäsongen sätter vi ut röding i Södra Ånnabosjön och om barnen tröttnar på att pimpla så kan de gå till skid och pulkabacken och ha roligt en stund. Eller varför inte ta en tur med längdskidor för att få upp värmen efter några timmars rödingfiske.

Området bjuder på trevligt put&take fiske av mycket hög kvalitet. Här finns båda ett naturligt fiskbestånd samt inplanterad ädelfisk som regnbåge från Sävenfors Fiskeodling, Hällefors.

Tillåtna fiskemetoder är spinn-, flugfiske och mete.

Fiskekort säljs av:
Statoil Västhaga, Örebro
Sporting, Eurostop
Jaktia, Aspholmen
Örebrokompaniet
Slottet i Örebro
Coop Konsum, Garphyttan
Ånnaboda Storstenshöjden reception