Aktuella evenemang och händelser i sportfiske-Sverige


Teknonatur strävar efter att erbjuda marknadens mest perfekta knivar och arbetsredskap. Vi vill väldigt gärna veta vad du som kund och användare tycker om våra produkter. Vi utlyser därför en feedback-tävling där DU har chansen att vinna  5 000 sek.

Tävlingen pågår under tidsperioden 2020-04-01 – 2020-05-01.

Antalet deltagare är begränsat till 250 st. Det är principen ”först till kvarn” som gäller.

10% av de bästa förslagen kommer att belönas med 5 000 kr .

Tävla här!


Svensk besöksnärings största solenergianläggning invigs i Bohuslän

Fredag 4 oktober

Ramsvik med de nya solpanelerna från ovan. BILD: Turistrådet Västsverige

På fredag den 4 oktober klockan 12.00 inviger Ramsvik Stugby & Camping svensk besöksnärings största solenergianläggning. Den sedan 60 år familjeägda campingen strax norr om bohuslänska Smögen blir självförsörjande med grön, klimatsmart solenergi med sin nya anläggning, som årligen ska generera energi motsvarande 15 villors årsförbrukning, och skulle också kunna driva en elbil 36 varv runt jorden.

Förutom solcellerna har man också under sommaren installerat tre laddstolpar för elbilar.

– Vi har drivit hållbarhetsfrågor under många år, och med solcellssatsningen och laddstolparna tar vi nästa steg i detta arbete. Det känns bra att göra detta i dessa tider, när klimatfrågan är viktigare än någonsin. Dessutom svarar vi upp på det snabbt stigande kravet från gästerna att de anläggningar där de väljer att semestra jobbar seriöst med hållbarhet, säger Torbjörn Backlund, ägare av Ramsviks Stugby & Camping.

Läs mer i artikeln från Turistrådet Västsverige


Värtan Cup 2019

Söndag 1 september 9-16

Värtan Cup går av stapeln söndagen den 1 september och arrangeras för 23:e gången/året.

Värtan Cup är Sveriges kulttävling och var först i såväl Sverige som i övriga världen att köra catch & release!

Tävlingen är en båtlagstävling i gäddfiske för lag om 2-3 fiskare.

Prispallen 2018: 1:a team Sjö & Havsguiderna, 2:a team Ödmjuk, 3:a team ATM

Nytt minimått

I begynnelsen (Se VC:s historia) var minimåttet 65 cm på godkänd gädda. Efter ett par år och sedan dess höjdes måttet till 75 cm. I takt med det allt knepigare fisket där det är svårare att få större gäddor, så går vi tillbaka till ursprungsmåttet.

Nytt minimått är 65 cm

SPL och SM-kval

Värtan Cup ingår numera i Swedish Pike League, SPL – där lagen rankas och har möjlighet att kvala till nästa års SM i gäddfiske. 

Obs! Alla som vill får vara med på Värtan Cup, men om man vill SM-kvala så skall samtliga lagmedlemmar vara medlemmar i Sportfiskarna!

Medlemskap kan lösas på plats! 

Mer info:

Anmälan – för att ladda ned anmälningsblankett
ONLINE – Se anmälda lag samt följ Värtan Cup live
Tävlingsregler – Se tävlingsreglerna
Tävlingsområde – Se tävlingsområdet på Värtan Cup
Hålltider - Se hålltiderna under Värtan Cup
Resultat, Historia – för att se all statistik genom Värtan Cup’s historia


Allt på Sjön i Gustavsberg

30 augusti – 1 september 2019, fri entré och -parkering

Allt på Sjön arrangeras av Sweboat – Båtbranschens Riksförbund – i Gustavsbergs hamn. Välkommen till årets båtfest!

Till Gustavsberg bjuds hela båtbranschen in för att visa upp sig i Gustavsbergs hamn. Här finns över 280 utställda motor- och segelbåtar i alla storlekar, både från svenska och utländska varv.

Här finns en stor tillbehörsutställningen med över 85 utställare av enbart marina produkter och tjänster. På området finns det matservering i form av både restaurang och café.

För mer info om mässan:
https://alltpasjon.se/for-besokare/


Ny säsong av Fiskedestination på TV!

Sportkanalen kl 22:30 tisdagen den 19 mars 2019

Johan Broman
Johan Broman, producent och och programledare för tv-serien “Fiskedestination” på Sportkanalen, TV12 och TV4 Play.

Den femte säsongen av tv-serien Fiskedestination börjar sändas på TV4-Gruppens kanal Sportkanalen kl 22:30 tisdagen den 19 mars 2019. Samma vecka som respektive avsnitt sänds, repriseras avsnittet två gånger på Sportkanalen. Dessutom läggs alla avsnitt efter hand upp på fria TV4 Play. Sedan följer fler repriser senare under året och framöver, både på Sportkanalen och på TV12.

Serien växlar dessutom upp fr o m i år. Den femte säsongen består av tolv entimmes avsnitt (44 minuter exkl reklam) till skillnad från tidigare säsonger då avsnitten varit en halvtimme långa (22 minuter exkl reklam). Johan har dessutom haft sitt nya film- och redigeringsteam från Dry Fly Stories med sig det senaste året, vilket har lett till högre kvalitet än tidigare, på såväl film som redigering.

Klicka här för att se en trailer för säsong 5


Möten & Events

20 och 21 februari 2019

Catch & Relax och Fredriksborg Hotell ställer ut på årets Möten & Events-mässa tillsammans med andra företag i nätverket Destination Vaxholm. Du hittar dem i monter D:04 precis vid entrén. Alla som bokar in ett möte får en fin goodiebag!

Kostnadsfri entré och fina föreläsningar.

https://www.easyfairs.com/sv/moeten-events-stockholm-2019/


Sportfiskemässan

29-31 mars 2019

Sportfiskemässan är den största mässan i Sverige inom sportfiske. Här träffas människor med gemensamma intressen för att titta på nyheter, prova på aktiviteter, tävla, titta på båtar och boka fiskeresor. Mässan har starka samarbetspartners inom företag, organisationer och skolor. Vidare har mässan ambitioner att öka intresset för sportfisket och främja fiskevård.

http://sportfiskemassan.se/