Cinclus C Sportfiskeguide, Sveriges alla sportfiskeresurser

  - Boende & Logi i Småland -

Smålands landskapsvapen

Startsida  |  Fiskevatten i Småland

Boende/logi Sverige  |  Fiskevattenguiden Sverige

 

blå linje

Boende/logi erbjuds i:

Aneby  |  Bolmen  |  Bottnaryd  |  Emmaboda  |  Gamleby  |  Högsby  |  Ljungby  |  Långö  |  Lönashult  |  Markaryd  |  Slageryd  |  Stockaryd  |  Tingsryd  |  Tomteholm  |  Tvetaryd  |  Urshult  |  Vetlanda

blå linje

  

Aneby

 

Fishing in Sweden

Närliggande fiskevatten: Anebysjön, Bunn, Landsjön, Lången, Noen, Nömmen, Ralången, Ören, Stora Nätaren, Solgen, Sommen, Vättern, Ylen m.fl.

blå linje

Fishing in SwedenFishing in Sweden erbjuder fiskeguidningar samt boende i 25 stugor vid olika sjöar i Småland för din fiskesemester.

Sommar som vinter kan du bo i våra stugor och boka guidade fisketurer med vår professionella fiskeguide Henrik Olsson.

Oavsett om det gäller pelagiskt vertikalfiske efter stor gös eller sportfiske efter stor gädda, abborre och röding; vår predatorfiske specialist Henrik Olsson ordnar en spännande sportfiske upplevelse efter dina önskemål.

Våra stugor ligger vid olika sjöar, mest i norra Småland mellan Aneby, Jönköping, Gränna och Tranås. Stuguthyrning gäller från lördag till lördag.

Korttidsboende finns i närliggande hotell eller bed & breakfast.

Vi tillhandahåller även båtuthyrning, fiskekortsförsäljning, vandringsleder, svamp-, och bärplockning.

Fiskeguidningar för röding sker i Vättern, för gös, gädda och abborre sker det på någon av de mindre sjöarna i småland. Det finns heldags- och halvdagsturer.

Fiskeutrustning, flytvästar och fika ingår.

För företag och grupper erbjuder vi olika paketlösningar med konferensmöjligheter, boende, mat & fika, bastubad, mm.

Läs mer på vår hemsida

Adress:
Fishing in Sweden
Paradis Södergård 1
578 92 Aneby

Mobil: 076-8152029

Kontaktpersoner: Henrik Olsson & Michael Kleemann

http://www.fishing-in-sweden.com/
http://www.jonkoping-sweden.com/

 

Emmaboda

 

Ödevata FiskeCamp

Närliggande fiskevatten: Ödevaten, Långasjön, Mosjön, Flaken, Skepen, Skärsjön, Törn, Svartegöl. Lyckebyån, Hulteabräan, Egen fiskedamm

blå linje

Ödevata FiskeCampErbjuder dig som fiskare ett brett utbud av flera vackra insjöar av olika slag och karaktär. Allt från grunda klarvattensjöar till förtrollade skogssjöar. Fisket är främst traditionellt insjöfiske efter abborre och gädda, även fina gösvatten finns. Föredrar du mete? – Finns det oändligt med (sutare, braxen och lake) fina platser att sitta på och vakta flötet.

Gästerna som kommer till Ödevata erbjuds även regnbågsfiske. Sjöarna är belägna allt från 0 meter till 20 km från campen.

Fin gädda från ÖdevatenNaturen och miljön är mycket vacker i och runt Ödevata. Ni hittar alltid en egen plats både på sjön och på land för att uppleva stillheten och tystnaden. Alla våra gäster har tillgång till fina gillplatser som man hittar både på vid sjökanten, vid sitt boende och ute på sjön.

På Ödevata FiskeCamp erbjuder vi hela konceptet för enskilda fiskare och hela grupper. Boende, uthyrning av roddbåtar, elmotorer, kanoter, kajaker, fiskeutrustning, flytvästar, fiskeguide mm. En mindre sportfiskebutik finns på anläggningen. Boendet är rumsuthyrning eller boende i eget hus. Härligt hett bad i bastu och i vedeldad tunna kan ni hyra till. Till grupper ordnar vi gärna helpension.

Pris från 130 kr/pers/dag (inkl. fiskekort och roddbåt med elmotor) Boende från 95 kr/pers/natt.

Vi har öppet hela året.

Vi erbjuder även fiske efter regnbåge i våra dammar som ligger i anslutning till campen. Att hyra en damm med fiske är perfekt för kompisgänget, företag eller kickoff då ni har ensamrätt till fisket. Boka med eller utan guide. Lilla dammen är dessutom anpassad för rörelsehindrade med en bred grusgång och 2 st bryggor med kant.

Butiken/ Receptionen är öppen under högsäsong 1 juni - 31 augusti, varje dag mellan kl. 9:00 - 11:00 och mellan kl. 16:00 - 18:00. Alla andra dagar når ni oss endast via telefon eller mail. Ni är alltid välkomna att höra av er så serva vi er så gärna.

Ödevata FiskeCamp
Ödevata 104
361 92 Emmaboda

Tel.nr: 0471-504 30
Fax: 0471-504 22


www.odevatafiskecamp.se

 

Högsby

 

Staby Gårdshotell

Närliggande fiskevatten: Allgunnen (Högsby), Emån

blå linje

Boende, restaurang, evenemang och konferenser

Adress:
Staby Gårdshotell
Skvadronvägen
57992 Högsby

Tel: 0491-28120

http://www.stabygarden.se

 

Lönashult, Tvetaryd

 

Mycket fin stuga nära sjö med privat båt och brygga vid Tvetaryd

Närliggande fiskevatten: Åsnen, Heligeå

blå linje

Mycket fin stuga i det vackra Åsnenområdet. Tillgång till privat brygga och båt ingår i hyran. Båtmotor finns att hyra. Sjön Åsnen har väldigt bra gädd- och gösfiske, och flera naturreservat finns i området.

Mycket fin stuga nära sjöStugan ligger i ett väldigt avskilt och lugnt läge, omgiven av bokskog och stenmurar. Inuti stugan finner du en välbevarad och vacker interiör, tillsammans med moderna bekvämligheter som TV och DVD-spelare. Modern spis, kyl och frys, disk- och tvättmaskin samt en fräsch och luktfri mulltoalett finns. Duschkapacitet finns för en hel familj genom en stor varmvattenberedare.

Totalt finns 6 sängar och en bäddsoffa. 2 större sängar i separat sovrum, 4 sängar i våningssäng, samt en bäddsoffa i vardagsrummet.

Stugan hyrs ut veckovis. Lågsäsong: 3500 kr/vecka, 575 kr/dygn
Högsäsong: 4500 kr/vecka, 740 kr/dygn
Mellansäsong: 3900 kr/vecka, 640 kr/dygn. Priserna gäller för 2013.

Vill ni se fler bilder och film, klicka här

Kontakt: Marie-Louise

Länk till info på Stugknuten

Hemsida: http://www.gustansborg.se/

 

Markaryd

 

Sjötorpet Camping

Närliggande fiskevatten: Jetesjön, Markaryds FVO

blå linje

Ligger alldeles nere vid strandkanten av Jetesjön. 65 st uppställningsplatser för husvagnar och husbilar (50 st el), ca 50 tältplatser. 3 st stugor med vardera 4 bäddar.

Restaurang. Servicehus på området med modernt kök, tvättstuga och stor barnavdelning, 50 st sittplatser i anslutning till köket.

Båt- och kanotuthyrning.

Adress:
Sjötorpet Camping
Strandvägen 4
285 31 Markaryd

Tel.nr: 0433-103 16

http://markarydscamping.se/

 

Långö-Tomteholm (Nydala), Stockaryd

 

Adventure of Småland AB

Närliggande fiskevatten: Rusken, Vrigstadån, Lagan, Lången, Kalvsjön, Härån, Oskarshamns Skärgård

blå linje

Adventure of SmålandFiskecamp, boende, friluftsliv och turismläger vid Långö-Tomteholm i Smålands mitt.

Anläggningen är öppen från april till november detta är ju givetvis väderberoende.

Vid Rusken, Vrigstadsån och Lången erbjuds både enklare fritidshus och komplett möblerade hus med ett boende av hög kvalité.

Vi erbjuder även: Kanotuthyrning. Kanotfärder på Vrigstadån, sjön Rusken och vidare till Lången. Uthyrning av fiskeutrustning. Fiskeguideservice. Försäljning av fiskekort. Cykeluthyrning och mycket mer. För grupper finns paketer och specialanbuder.

Gösfisket är mycket bra i sjön Rusken med fångstvikter upp mot tio kilo.

Gädda och gös på Adventure of Småland

Under vår/höst är Jerk-fiske efter gädda en spännande metod. Även Vertical jigging har kommit för att stanna när det gäller gös, men spinn, fluga, trolling och mete passar alla bra i Rusken, en sjö som passar de flesta fiskare. Här finns även abborre, braxen, lake och ål.

Det har skrivits en hel del om oss och vår verksamhet i både svenska och utländska tidningar genom åren. Gå gärna till denna sidan och läs igenom artiklarna.

Vi ser gärna de stora fiskarna sätts tillbaka, och i den mån man vill äta fisk, välja de mellanstora. Fiska med förstånd och behåll bara fisk ni kan äta för dagen.

Båtarna på Adventure of SmålandFiskeuide finns på plats för tips på platser och tekniker, och kan även bokas för guidade turer.

Våra uthyrningsbåtar är mycket välutrustade; Linder 440 4,4m och Ryds 4,25m med Suzuki 4 hk 4-takt. Möjligt att hyra Humminbird 120 portabel fishfinder och minnikota elmotor.

Adress:
Adventure of Småland AB
Långö-Tomteholm
57002 Stockaryd

Tel.nr: 0382-32026
Fax: 0382-32026
Mobil: 070-5825772

E-post: kontakt(at)smalandreisen.de

Kontaktpersoner:
Gaby och Otto Seitz

www.smalandreisen.de
Länk till fiskecampen
Länk till vår video-sida

 

Tingsryd

 

Strömmagården

Närliggande fiskevatten: Ronnebyån

blå linje

Strömmagården ligger på den halvö invid Ronnebyån med utsikt över ån och dammen. Vi erbjuder boende i bl.a stugorna Ladugården, Timmer- och Källarstugan. I Ladugårdens övervåning finns fyra rum med tre bäddar i varje. Stugorna har verandor i söderläge. Grillstuga och fiskrök finns på gården och grillplatser finns längs ån.

StrömmagårdenVi kan ta emot 35 gäster. Grillstuga och fiskrök finns på gården. Grillplatser finns längs ån.

Fiskevattnen består av en sju km lång sträcka av Ronnebyån, omväxlande strömmande och lugna vatten. Här finns öringar på över två kilo och gäddor på tio kilo. I vikarna finns huggvillig jättebraxnar och ån är full av kräftor.

Övrig service: Båt- och kanotuthyrning, fiskeguideservice, fiskekortförsäljning, hyra av enklare fiskeutrustning. Båtar kan även transporteras till andra fiskevatten efter överrenskommelse. Jaktarrangemang kan ordnas efter önskemål

StrömmagårdenKonferenser med bl.a. kräftfiske och kan skäddarsys efter önskemål. Ett modernt konferensutrymme erbjuds. Måltider, frukost och lunchpaket går att beställa.

För exempel på vårt rika utbud av andra aktiviteter besök vår hemsida.

Runt Strömmagården finns mycket fina strövområden. Nära till Smålands glasrike.

20 km till Tingsryd med all service. Kiosk, café, matservering och bensin finns inom 10 km.

Strömmagården
Strömmarna 4
362 93 Tingsryd

Tel.nr: 0477-130 90
Mobil: 0709-73 39 61


Hemsida:
www.strommagarden.se

Kontaktpersoner: Bengt Holmberg och Lena Rundqvist

 

Vetlanda, Slageryd

 

Smålandsfiskarnas Fiskecamp

Närliggande fiskevatten: Smålandsfiskarnas Fiskecamp

blå linje

Smålandsfiskarnas FiskecampCampen är belägen ca 2,5 mil söder om Vetlanda i utkanten av den lilla byn Slageryd.

Här finns 12 röda timrade stugor, alla med sin egna karaktär. Utanför dörren vakar både öring och regnbåge i våra dammar. Den småländska skogen omsluter stugbyn och ger den en nästintill trolsk stämning.

Frukosten serveras i storstugan där det finns plats för ca 25 personer. Här kommer även konferenser och temakvällar hållas. Det finns också en uteterass i anslutning till storstugan med både grillmöjligheter och vedeldad spis.

Öring från Smålandsfiskarnas FiskecampGemytligt boende med en riktigt småländsk anda.

Vi har stugor i olika storlekar. En del av dem lite enklare och andra av dem med högre standard. I vissa stugor finns det kök för självhushåll för den som önskar.

Adress:
Smålandsfiskarnas Fiskecamp
Slageryd
Vetlanda

Kontaktpersoner:
Viktor Petersson, 073 5034232,
Daniel Johansson, 072 3080225,

Lär mer om vår fiskecamp, fiskevatten, kurser, guidning och allt annat vi erbjuder:
http://www.smalandsfiskarna.se

https://www.facebook.com/smalandsfiskarna/

 

blå linje

 

Till Cinclus C Sportfiskeguide startsida

(c) Cinclus C 2017