Cinclus C Sportfiskeguide, Sveriges alla sportfiskeresurser

  - Fiskeguider i Jämtland -

Jämtlands landskapsvapen

  Startsida  |  Fiskeguideservice i Sverige

Fiskevatten i Jämtland  |  Fiskevatten hela Sverige

 

blå linje

Klicka på följande länkar för mer info om respektive fiskeguide!

 

Advanced Fly Casting School
Kurser och guidningar med Piero Letizia, Hårkan, Långan, Ammerån, Indalsälven och Gimån.

Almdalens Fjällgård
Fjällfiske inom Hotagens naturreservat

Ammeråns Fiskecamp

Anariset
Fjällfiske på vild röding och öring vid våra två fiskecamper i Anarisfjällen

Destination Lapland Pike, Vi är stolta att kunna presentera "Destination Lapland Pike" och våra boenden i norra Sverige med fokus i på gäddfiske. Gemensamt är att det är hög klass på mottagande, boende och fiskeupplevelse. Geografiskt är vi stationerade i Västerbotten, Västernorrland samt Jämtland.

Norråker Camping & Fiskecenter
Fiskeguider för trollingfiske, fiske i bl.a  Tåsjön och Saxälven. Även boende och båtuthyrning.

Pelles Fiske, Per Persson
Ammerån, flugfiske på öring och harr.

Rörvattnets Fiskecamp
Valsjön, Hotagen, Flinten, Rörvattnet, Skogsjö, Gunnarvattnet

Saxnäsgården
Sjöfiske, fjällfiske i Saxnäs, Marsfjäll, Kultsjödalen

Scandiwest Fly Fishing
Harr och öringfiske i Gimån med Lars-Åke och Jennifer Olsson

Vaerie Fjällprodukter
Enskilt fjällfiske i rofylld och storslagen natur i Norra Jämtland

Zorbcenter Fiske
Indalsälven, Ammerån, Gesunden och närbelägna sjöar och tjärnar

 

blå linje

 

Advanced Fly Casting School

Advanced Fly Casting School - Sverige Center (Maj –September)

Unika utbildningar i flugfiske & spinnfiske, kastklinik. Både för nybörjare och vana fiskare.  Lärare är Piero Letizia, världsberömd fiskare från Italien.

Fr.o.m. säsongen 2015 startar vi en Tenkara utbildning för att sprida denna fantastiska fisketeknik, som är baserad på enkla och mjuka rörelser som alla enkelt kan tillgodogöra sig, alla kan få fisk, även de som aldrig fiskat förrut.

Tenkara PL är en ny viinkling av denna teknik som bättre utnyttjat denna nya fiskesätt!

Den mycket långa erfarenheter som vi har skaffat oss i Sverige och i synnerhet i Jämtlands älvarna: Hårkan - Ammerån - Indalsälven - Långan och fler, ger oss möjlighet att ge dig rätt guidning samt tekniskt stöd.

Kastundervisning, i grupp eller med enskild person, erbjuds i Ottsjön - Föllinge och praktiskt fiske i de närliggande älvarna.

Skolan erbjuder många tjänster och professionell fiskepersonal. Våra utbildningar innefattar bl.a kunskap om speciellt anpassad/utvald utrustning för flugfiske och spinnfiske (spö, flugor, linor och tafsmaterial, flyringar, båtar, kanoter och fiskekajaker.

För ytterligare information kontakta Piero direkt:

Advanced Fly Casting School:

 • Sverige (Maj-September)
  Tel.nr: +46(0)73 043 73 81
  Lodge adress:
  Ottsjön 123
  83060 Föllinge
   
 • Italien (Oktober-April)
  Tel.nr: +39 335 6449009

Websajt: www.afcs-flyfishing.com

Skype: fly_call

 

blå linje

 

Välkommen till Anariset!

Ett samiskt jakt och fiskeföretag sedan 1996.

Solnedgång över Anariset

När Du vill fiska äkta, vild röding och öring. I oförsurade strömmar, tjärnar och sjöar, med stor och naturlig reproduktion. Isfiska när vårvintern är som finast.

Njut av fjällfiske och jakt på högsta nivå. Röding- och öringfiske, jakt på ripa, tjäder eller älg. Vi arrangerar även konferenser/möten m.m i unik och ostörd fjällmiljö. Vi kan även ordna helikoptertransport till våra camper.

Ni väljer själva servicenivån. Vi har allt från boende med självhushåll och fiskekort, till kompletta paket med boende, transport och guider. Vilket passar er?

Våra två fiskecamper heter Ajvin Sijte och Anasjölägret. Bägge två ligger i Anarisfjällen. Området har massor av sjöar, tjärnar och strömmande vatten, alla med naturliga stammar av öring och röding. Bägge camperna erbjuder stugboende med självhushåll.

Fin fjällöringLäs mer på vår hemsida om vårt kompletta utbud av äventyr. Naturen vid våra visten är verkligen inbjudande även till andra aktiviteter som t ex vandring, foto, toppturer, svamp och bärplockning mm. Kom till Anariset för eftertanke, lugn och ro. Man kan med glädje göra ingenting ett par dagar.

Anariset AB
Hallen 111
830 05 Järpen

Tel.nr: 070-6769390

Kontaktperson: Per Erik Jonasson

http://anariset.se/

 

blå linje

 

Pelles Fiske, Per Persson

Guidning i Ammerån
Skall du besöka Ammerån för första gången och vill få reda på vart fisken finns? Brukar du besöka Ammerån men är missnöjd med resultaten? Då har jag något att erbjuda!

Guidning i Ammerån av erfaren fiskare som har haft Ammerån som sitt hemmavatten i mer än 20 säsonger. Visar dig till de ställen som är bäst för stunden, beroende på väder, vind och vattenstånd, vid den tid på dygnet som passar bäst och informerar dig om vilka flugor som bör användas.

Information:
Guidningen genomförs enligt individuell överenskommelse, men företrädesvis under eftermiddag och kväll. Guidar helst sällskap på 1 - 4 personer och aldrig sällskap på fler än 8 personer. Bokning sker efter personlig dialog med mig för att säkerställa att det inte krockar med något annat.

För att kontakta Per gå till hans hemsida:
http://www.pelles-fiske.se/

 

blå linje

 

Scandiwest Fly Fishing

Lars-Åke och Jennifer Olsson bedriver flugfiskeguidningar i Idsjöströmmen i Gimån,  sydöstra Jämtland. Här har du chansen att fiska på verkligt grov harr och öring. Här har Lars-Åke Olsson skapat Skandinaviens första catch-and-release ström, en drömfiskeplats för varje flugfiskare

Läs mer om fisket i Idsjöströmmen här (detaljerad kontaktinformation)

Eller direkt till deras hemsida: http://www.scandiwest.com/

 

blå linje

 

Vaerie Fjällprodukter

Fjällfiske i rofylld och storslagen natur i Ohredahke Sameby, Norra Jämtland. Boende i 4-bäddstuga eller tältkåta. Självhushåll eller helpension med vilda matupplevelser på plats.

Vaerie FjällprodukterVi tar endast emot ett fåtal grupper per sommar till våra två områden Gransjöån och Stensjöns vattensystem, max 100 fiskedygn per område. Anledningen är att kommande generationer ska få möjligheten att uppleva dessa orörda vackra platser precis som de är idag. Här delar du och dina vänner inte området med någon annan, utan har området helt för er själva under er vistelse!

Företaget har sin bas i Blomhöjden i Frostviksfjällen. Därifrån utgår våra fiskeäventyr västerut till Gierkiejaevrien (Stensjöns vattensystem), som aldrig tidigare varit upplåtet för sportfiske. Eller norrut till Gransjöån en tidigare kvoterad sträcka som ligger i träda sedan 2009 och öppnar sommaren 2012.

För fiskegäster i Stensjön ligger boendet (4-bäddstugan) vid utloppet av Klingervattnet, den nordligaste av de tre sjöarna i systemet. Härifrån nås alla vatten som tillsammans är ca 150 ha med en kort promenad. Detta är rena öringsvatten. Sjöarna är förbundna med varandra och möjliggör fiske i både sjö och strömmande vatten.

Besökande vid Gransjöån får uppleva ca 4 km flugfiske med både öring och röding. Campen (tältkåtorna) ligger placerad vid sträckans mitt, och bjuder på fantastiskt vackra omgivningar.

Besök vår hemsida för mer info.

Buerie båateme! (Välkommen!)

Kontaktinfo:

Vaerie Fjällprodukter
Fridsberg 485
833 94 Strömsund

Tel.nr:
Joachim 070-267 72 27
Zara 076-846 40 14

Kontaktpersoner: Joachim och Zara Andersson


Hemsida: www.vaerie.se

 

blå linje

 

Till Cinclus C Sportfiskeguide startsida

(c) Cinclus C 2017