Cinclus C Sportfiskeguide, Sveriges alla sportfiskeresurser

  - Boende & Logi i Härjedalen -

Härjedalens landskapsvapen

  Startsida  |   Fiskevatten i Härjedalen

  Boende/logi Sverige  |  Fiskevattenguiden Sverige

 

blå linje

Boende/logi erbjuds i:

  Björnrike  |  Hede  |  Hedeviken  |  Lofsdalen  |  Långå  |  Storsjökapell  |  Tännäs  |  Vemdalen

 

blå linje

  

Hede Hedeviken, Långå

 

Jennys Stugor

Närliggande fiskevatten: Ljusnan, Mittån, Grundsjön. Långå FVO, Hede FVO, Hedevikens FVOF, Vikarsjön

blå linje

Fiske vid Jennys StugorJennys Stugor ligger på Gästgivaregården i Långå, som byggdes på slutet av 1800-talet och fungerade som övernattningsställe för resande med häst. Ligger vid älven Ljusnan och har en storslagen natur som närmaste granne.

Ljusnan flyter förbi Gästgivargården och erbjuder strömfiske efter harr, öring och sik. Även fiske i  Mittån och Grundsjön efter öring, röding och harr.

Finns även många fina tjärnar och sjöar rika på ädelfisk.

Vi erbjuder även båtuthyrning, fiskeguideservice och fiskekortförsäljning. För jaktintresserade kan vi erbjuda storvilt-, småvilts- och fågeljakt på egna marker

Boende:

  • 4 komplett utrustade stugor. Mikro, dusch/bad, toa. 4 till 8 bäddar.
  • 4 stugor med enklare standard, komplett utrustade, varmt och kallt vatten. 2-3 bäddar/stuga.
  • 3 lägenheter fullt utrustade, tv, mikro samt dusch/bad, toa. 6-8 bäddar/lägenhet
  • Inkvartering på egna fäbodvallar långt från civilisationen eller i enskilt liggande stugor vid fina fiskevatten.
  • Stuglägenhet på Vemdalsskalet. 6-8 bäddar/lägenhet

Fiske vid Jennys stugorLäs mer på vår hemsida

Adress:
Jennys Stugor
Gästgivaregården 160
Långå
840 93 Hede

Tel.nr: 0684-13060
Mobil: 076-106 46 98
Fax: 0684-13001

http://www.jennysstugor.se

  

Sonfjällscampen     Sonfjällscampen

Närliggande fiskevatten: Ljusnan, Mittån, Grundsjön. Långå FVO, Hede FVO, Hedevikens FVOF, Vikarsjön, Rånden, Vågan, Tumsjön, Rörsjön och Bergtjärn

blå linje

En liten, mysig camping belägen vid vattnet och vid foten av Sonfjället. Vi har öppet året om och har många bra fiskevatten i vår närhet, både sommar som vinter. Strömmande vatten, åar, sjöar, och tjärnar. Fiskeguide finns att boka.

Fisket i de omgivande fiskevattnen är mycket bra året runt. Bl.a är gäddfisket magiskt under senare delen av maj månad i detta område, kan verkligen rekommenderas.

SonfjällscampenVi har 10 fina stugor på 20mē, med 4 bäddar, utrustade med tv, micro, kyl med ett litet frysfack, kokplatta, kaffebryggare och köksutrustning. Dusch och toalett finns i servicebyggnaden intill.

Bra platser för husvagnar och tält.

Vi säljer fiskekort, fisketillbehör och hyr ut roddbåtar i Ljusnan, Rörsjön och Tumsjön. Vi har även put & take på området med regnbåge.

SonfjälletHedeviken ligger centralt i Härjedalen och lämpar sig för också därför bra som en utgångspunkt till andra besöksmål och aktiviteter i vårt vackra landskap!

Adress:
Hedeviken 250
84093 Hede

Tel.nr: 070-6292286

www.sonfjallscampen.se

  

Gård Smedjehögen

Närliggande fiskevatten: Ljusnan, Mittån, Grundsjön. Långå FVO, Hede FVO, Hedevikens FVOF, Vikarsjön

blå linje

Erbjuder boende i friliggande stugor 4-6 bäddar. Alla med dusch, toa, tv samt kylskåp. Några har öppen spis och frys. Alla stugor ligger nära vatten.

Gård Smedjehögenr finner du allt från små fjälltjärnar med naturliga bestånd av ädelfisk till strömmande vatten, Ljusnan för harrfantasten eller Mittån med sitt fina bestånd av grov öring och harr.

Navet i området är Grundsjön med sitt erkänt goda fiske efter Öring, Röding & Harr. Oavsett om du använder metspö & mask eller fiskar med fluga så får du ett minnesvärt fiske i underbar miljö.

Här finns ca. 46 fiskevatten med god tillgång på ädelfisk.

Tillgång till grillkåta samt egen holme med vindskydd, brygga, bad och grillplats.

Vi har fiskekort/fiskeinfo samt båt/kanot och fiskeutrustningar för uthyrning. Flugförsäljning. Fiskeguideservice

Vi anordnar även bäversafari. 10 minuters bilresa till 18 håls golfbana.

Adress:
Yvonne & Gösta Myhr
Långå 115
840 93 Hede

Tel.nr: 0684-130 15 eller 0684-130 22
Fax: 0684-130 42

  

Lofsdalen

 

Fjällripan Lodge

Närliggande fiskevatten: Lofssjön, Lofsån

blå linje

Fjällripan LodgeFjällripan Lodge erbjuder unikt boende med perfekt utgångläge för besökande sportfiskare. Vi har totalt åtta hus, fyra mindre stugor, tre storstugor, med 86 bäddar totalt, alla stugor är fullt och modernt utrustade, alla håller hög standard med bl.a trådlöst Internet, terrass, egen grill. I anslutning finns också ett härbre med relaxavdelning och bastu. Stugorna ligger naturskönt vid Lofsjön. Gångavstånd till bycentrum.

Vattnen i och omkring Lofsdalen är rika på fisk, framförallt öring, röding, gädda, abborre och lake. Både vintern och sommaren erbjuder högintressant fiske.

Lofssjön är med stor sannolikhet Härjedalens allra bästa öringvatten. Men fiske i Lofsdalen är mycket mer än Lofssjön, ca 50 000 ha finns i Lofsdalen/Glöte FVO.

Båtar finns att hyra hos oss. Vi kan även tillhandahålla fiskeguideservice och kurser i flugfiske.

Vi erbjuder aktiviter för hela familjen, allt från vandringar, safaris, snöskoterturer, skidåkning m.m.

Adress:
Tunvägen
840 85 Lofsdalen

Tel.nr: 076-1422050

http://lofsdalenbooking.se

  

Storsjökapell

 

Storsjö Fiskecamp

Närliggande fiskevatten: Ljungan, Sölvbackaströmmarna

blå linje

Stuguthyrning, fullt utrustade stugor i olika storlekar. Restaurang. Fiskeguideservice, kanot och båtuthyrning

http://www.storsjo.com/

  

Tännäs

 

Tännäskröket

Närliggande fiskevatten: Lossen, Tännån, Tännäs fiskeområde, Mysklan, Rogen området

blå linje

Tännäskröket, harrfiskeTännäskröket har boende som passar alla. Du kan välja mellan moderna, välutrustade stugor eller lägenheter som inretts med inspiration av naturen och de kringliggande fjällen. Vi har även camping för både tält och husvagn/husbil. Oavsett vilket fjällboende du väljer hos oss har du alltid nära till alla aktiviteter och möjligheter som Funäsdalen och Funäsfjällen har att erbjuda.

Tännäskröket, harrfiskeTännäskröket är en anläggning både för sommar- och vinteraktiviteter. Under sommaren kan man fiska, vandra, paddla, cykla, och besöka Sveriges enda myskoxhägn.

Vinteraktiviteterna är främst skid- och snowboardåkning, men även skoteråkning, isklättring och vinterfiske.

Under sommaren anordnar vi under vissa veckodagar fisketurer för våra gäster. Både flugfiske för nybörjare, familjefisketurer, kvällfisketurer och visning av notdrag erbjuds.

Tännäskröket, interiörAnläggningen ligger i anslutning till Rogens Naturreservat. Området kring Tännäskröket har utmärkta fiskeområden, både för flugfiske och vanligt sportfiske.

Tännäskröket, harrfiskeDet finns ca 15 000 ha sjöar och vattendrag. Fisket är mycket varierat, och man kan fiska bland annat harr, gädda, öring, röding, abborre och sik. Då Platschefen på anläggningen är en fiskeentusiast av stora mått erbjuder vi guidade fisketurer.

Tännäskröket arrenderar egna fiskevatten för fjällfiske enbart avsedda för våra gäster. I dessa vatten planteras ädelfisk kontinuerligt in.

Köp av fiskekort och båthyrning sker på Tännäs Fiskecentrum som ligger nära Tännäskröket.

Besöksadress:
Karl Johans Väg 1
840 94 Tännäs

Tel.nr: 0684-24000 (anläggning)

http://www.tannaskroket.se

 

Tännäs Fiskecentrum

Närliggande fiskevatten: Lossen, Tännån, Tännäs fiskeområde, Mysklan

blå linje

Stugförmedling, fiskeredskap- och fritidsbutik, uthyrning av fiskeutrustning, fiskeguideservice, kursverksamhet och småviltsjakt.

Öppet dagligen 9:00 - 21:00

Adress: Högvålsvägen 22
840 94 Tännäs

Tel.nr: 0684-242 00
Fax: 0684-242 44

http://tannasfiskecentrum.se/

 

Vemdalen, Björnrike

 

Stuga i Björnrike, Vemdalen

Närliggande fiskevatten: Vemån (Veman), Sör-Veman, Norr-Veman, Ljusnan, Långå FVO, Hede FVO, Hedevikens FVOF, Svartåstjärn, Aloppan. Finns 250 olika vatten i Vemdalen.

blå linje

Stuga i Björnrike, VemdalenHögt uppe på Vemdalsfjällens sydsluttning i Björnrike, finns en stor stuga att hyra, ski in ski out, ca 20 meter från backen! Tre sovrum, 6 bäddar + 2 bäddar i bäddsoffa, dusch/WC, fullt utrustat kök, allrum med kamin, bastu, stor solaltan i sydväst med milsvidd utsikt över Vemans och Ljusnans dalgångar mot Sonfjället! Finns låsbart kallförråd för skidor, pulkor, golf- och fiskeutrustning etc. Även motorvärmaruttag med timer.

Lediga veckor:
2018: 43, 44
2019: 5, 6, 21, 22, 23, 24, 43, 44
Stugbytardag är lördag. Det finns många restauranger i närheten samt ICA affär i Björnrike.

För fiskeentusiasterna finns ett varierat fiske i sjöar, skogstjärnar och strömmande vattendrag. Fiske året runt, isfiske, flugfiske, spinnfiske.

I Vemdalen är fiske en del av vår kultur och vi delar gärna med oss av den stora fiskelyckan. Till många av de bästa fiskevattnen är det bara en kort promenad från bilvägen. Bryggor, rastkojor och vindskydd med eldstäder har byggts. Båtar att hyra och professionella fiskeguider visar gärna vägen till sina hemligaste favoritvatten. Guiden ”Fiskeguiden” visar vägen till hela 250 olika vatten från mysigt familjefiske efter abborre och gädda till fantastiskt flugfiske! Fiskeguiden finns att köpa på de flesta serviceställen. Vägen till den stora fiskelyckan har aldrig varit enklare!

Solnedgång i Björnrike, VemdalenFör den som söker ett avbrott från storstadspulsen, stressen och vill finna lite bara/vara-tillvaro så finns här både vacker natur och den oerhörda tystnad fjällvärlden kan bjuda på.

Aktiviteter utöver skidor året runt: Fjällvandring, fjällridning, fiske, golf, cykling, löpning, klättring, svamp- och bärplockning, hundspann, skotersafari. Här får du den perfekta naturupplevelsen alla årstider!
Fjällområdet har 180 km rösade leder. Både lättillgängliga och lite mer utmanande. Många passerar fäbodar och våffelstugor.

Skidområdet består av 3 delar, Björnrike, Vemdalsskalet, Storhogna/Klövsjö.
Alla tillgängliga på ett och samma SkiPass.

Adress:
Björkstigen 6
840 92 Vemdalen

Tel.nr: 0708-294660

https://www.facebook.com/hyrastugaibjornrike/

 

blå linje

 

Till Cinclus C Sportfiskeguide startsida

(c) Cinclus C 2017